У Рівненській області працівники ДСНС тренувалися рятувати людей з палаючої будівлі лікарні

У Рівненській області працівники ДСНС тренувалися рятувати людей з палаючої будівлі лікарні

09.02.16 09:19 0 650
08 лютого на території протитуберкульозної лікарні в с. Острожець Млинівського району рятувальники 6-го державного пожежно-рятувального поста ГУ ДСНС у Рівненській області провели тактико-спеціальні навчання з гасіння пожеж та проведення рятувальних робіт в лікувальних закладах. Окрім співробітників ДСНС та персоналу об’єкту участь у тренуваннях взяли аварійні бригади енергетиків та газовиків, а також працівники швидкої медичної допомоги та правоохоронці.

Відповідно до тактичного задуму навчань, внаслідок порушення вимог пожежної безпеки при експлуатації електропобутових приладів в рентгенкабінеті на першому поверсі лікарні виникла пожежа. Продукти горіння та висока температура створюють загрозу медичному персоналу та пацієнтам. Також, існує небезпека поширення вогню на інші приміщення.

Персонал лікарні повідомив Службу порятунку «101» про надзвичайну подію. Бійці ДСНС, які оперативно прибули на місце події, в апаратах захисту органів дихання провели розвідку та евакуювали з небезпечної зони 12 хворих. Одного потерпілого довелося виносити на руках, адже чоловік втратив свідомість. Тим часом, газовики перекрили подачу газу до лікарні, а енергетики знеструмили будівлю. Після цього, вогнеборці подали на гасіння умовної пожежі водяний ствол. Завдяки злагодженим діям рятувальників, аварійних служб та персоналу лікарні умовну пожежу було швидко ліквідовано та не допущено розповсюдження вогню за межі осередку загоряння.

Загалом, до участі у навчаннях було залучено 23 чол. служб оперативного реагування та 5 одиниць техніки, в тому числі від ДСНС 6 чол. особового складу та 1 од. техніки.

ДПРП-6 ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Цивільний Корпус «Азов» ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ