В яку пору року краще за все робити ремонт

В яку пору року краще за все робити ремонт

09.02.16 23:04 0 963

Традиційною для ремонту квартири або офісу порою року вважається літо. І це зрозуміло: світловий день довгий, на вулиці тепло, вікна відчинені навстіж, а сім'я в цей час може спокійно відпочивати на дачі. Крім того, деякі види ремонтних робіт проводити взимку досить важко. Але іноді потреба в проведенні ремонтних робіт виникає раптово і доводиться їх проводити якраз на холодну пору року. Сьогодні з'явилося багато технологій, що дозволяють вести їх восени і навіть взимку. До речі, якісний ремонт квартир ви можете замовити тут.

Особливості зимових робіт

Внутрішні роботи досить успішно виконуються і взимку - якщо дотримуються певних правил.

  • Головною умовою їх якості є підтримка в приміщенні стабільної оптимальної температури і вологості. Особливо це важливо при проведенні штукатурних і малярських робіт. Слід мати на увазі, що температура зовнішніх і внутрішніх стін квартири може відрізнятися, тому і час, необхідний для висихання штукатурного шару і фарби буде різним. Тому перехід до наступного виду роботи потрібно починати не раніше, ніж висохнуть абсолютно всі стіни.
  • У приміщенні, де проводиться ремонт в зимовий час, слід щільно закрити вікна і усунути протяги. Це важливо при влаштуванні цементної стяжки підлоги, облицювання кахлем, штукатурки і фарбування стін і стель і ін. Тільки так можна зберегти однорідність поверхонь і уникнути утворення тріщин.
  • Для підвищення температури в приміщенні можна використовувати побутові обігрівачі; на великих площах - теплові гармати. Перш ніж встановлювати вікна і двері, доставлені з морозу, потрібно дати їм прогрітися до температури приміщення, тому що на холоді вони втрачають свою пластичність. Те ж стосується і монтажної піни - особливості її використання зазвичай вказані на упаковці. Існує і спеціальна монтажна піна для застосування в зимових умовах.
  • Є деякі відмінності в зимовому монтажі дерев'яних вікон і вікон ПВХ. Якщо другі повністю відновлюють свої властивості в теплому приміщенні, то перші можуть серйозно постраждати навіть від транспортування в неопалюваному кузові. До них потрібен дуже дбайливий підхід.

Як впливають погодні умови на проведення ремонтних робіт?

Використання ряду будматеріалів повинно відповідати певному температурному режиму. В першу чергу це відноситься до покрівельних і фасадних робіт, які не можна вести під час дощу або снігу. Ця інформація зазвичай зазначена в технічних паспортах матеріалів або на їх упаковці. Крім того, поверхня, з якої повинні контактувати матеріали, також залежна від стану навколишнього середовища, температури і рівня вологості. Так, гнучку черепицю можна монтувати, якщо температура повітря нижче + 5`С.

В іншому випадку самоклеючий шар не розтопиться і не забезпечить хорошого зчеплення з основою. Результатом може стати той неприємний факт, що покрівля досить швидко почне протікати. Такі ж температурні умови потрібні і для пристрою «мокрого» фасаду. Якщо вести його в холодну пору року, то сполучний склад сохне і кришиться. Для усунення цього явища в умовах зими в сполучний агент іноді додають сіль. Але цей вихід не завжди буває вдалим, тому що навесні на таких фасадах з'являються «висоли», які аж ніяк не прикрашають вигляд будівлі. Взимку складніше перевозити матеріали та зберігати їх на складі.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Майстер по ремонту ...
Наступна новина: Что на сегодняшний день ...

КОМЕНТАРІ