Інформуючи про ситуацію в області з даного питання Микола Неїлик зауважив, що продовольчі товари Вінниччини відомі в понад 100 країнах світу. В області працюють 15 потужних молокопереробних підприємств, 15 – малих, 6 потужних м'ясокомбінатів та біля 60 - малих підприємств, 6 цукрових заводів, 11 підприємств по переробці овочів та фруктів, 11 спиртових, 5 борошномельно-круп'яних та хлібопекарських, 65 - малих таких підприємств, 2 лікеро-горілчаних заводи та інші.
«Вінниччина має одну із найпотужніших серед інших регіонів України харчову і переробну промисловість, яка щорічно виробляє понад 63 % загального промислового виробництва області», - зазначив Микола Неїлик.
За його словами, щоб підприємства Вінниччини одержали конкурентні переваги на ринку, їм необхідно впроваджувати передові розробки по забезпеченню безпечності продуктів харчування. В цьому напрямку в області зроблено чимало. Так, системи безпечності харчових продуктів НАССР впроваджено на 13 підприємствах, ВО 22000 – на 9, КО 14000 – на 6, КО 9000 на 25 підприємствах. На семи підприємствах проводяться роботи по впровадженню зазначених систем.
«Обласна державна адміністрація та департамент агропромислового розвитку ОДА підтримує заходи щодо впровадження систем безпечності харчових продуктів та готові сприяти в проведенні семінарів, нарад та інших заходів в даному напрямку», - зауважив посадовець.
Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: За тиждень у Чернівцях ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...