На Вінничині у Барській ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 відкрили меморіальну дошку випускнику школи,загиблому в Афганістані воїну-інтернаціоналісту Петру Гуршалу (+фото)

На Вінничині у Барській ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 відкрили меморіальну дошку випускнику школи,загиблому в Афганістані воїну-інтернаціоналісту Петру Гуршалу (+фото)

10.02.16 18:40 0 994
Днями в Барській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. № 1 відбулася хвилююча подія - відкриття меморіальної дошки випускнику школи, загиблому в Афганістані воїну-інтернаціоналісту Петру Гуршалу.

Петро Миколайович Гуршал народився 30 червня 1960 року в с.Гайовому. З 1970 по 1974 роки навчався у школі № 1 м.Бара. Свій військовий та інтернаціональний обов'язок виконував в далекому Афганістані, де йшла війна. Петро Гуршал героїчно загинув 9 січня 1981 року. За мужність і відвагу його нагороджено орденом Червоної Зірки (посмертно).

Віддати шану земляку, молоде життя якого забрало пекельне полум'я афганської війни, прийшли очільники району Володимир Саволюк і Михайло Піддубний, секретар міської ради Віктор Подуфалов, воїни-інтернаціоналісти на чолі з головою районної Спілки ветеранів війни в Афганістані Василем Зорею.

Право відкрити меморіальну дошку Петру Гуршалу було надано голові районної Спілки ветеранів війни в Афганістані Василю Зорі. Після урочистої частини учасники мітингу-реквієму поклали квіти до меморіальної дошки.

Варто зазначити, що в міській школі №1, адміністрація якої завжди підтримує починання районної Спілки ветеранів війни в Афганістані, декілька років тому було відкрито музейну залу, експонати якої розповідають про земляків, які виконували свій інтернаціональний обов'язок в Афганістані.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Який готель вибрати в ...
Наступна новина: Зробимо Україну чистою ...

КОМЕНТАРІ