В Житомирській області переваги контрактної армії

В Житомирській області переваги контрактної армії

10.02.16 18:17 0 921
За інформацією прес-служби Генштабу в 2015 році до лав ЗСУ за контрактом були залучені 14 521 осіб. З них 10 223 — цивільні, 622 строковика і 3 676 з числа мобілізованих військовослужбовців. Повідомляється, що в 2014 році контрактників було 11 985 людей.

Кількість осіб, які хочуть служити в армії за контрактом щороку зростає. У 2016 році заплановано залучити 18-20 тис. військовослужбовців за контрактом.

Адже у цьому році військовим виділять на понад 7,5 млрд грн більше, ніж торік. Затверджений ресурс дозволить суттєво підвищити рівень грошового забезпечення військовослужбовців відповідно до вимог Президента України. Зокрема, рядовий військовослужбовець за першим контрактом одержуватиме не менше 7 тис. грн на місяць, а командир бригади - 16 тис. грн.

На військову службу за контрактом приймаються громадяни призивного віку, які мають вищу, професійно-технічну, повну або базову загальну середню освіту і не проходили строкової військової служби.

Військовослужбовці, які проходять строкову військову службу теж можуть укласти контракт.

Вік для прийняття кандидатів на військову службу за контрактом становить від 18 до 40 років.

Також служити за контрактом можуть військовозобов'язані, а також жінки, які не мають військових звань офіцерського складу, з відповідною освітою та спеціальною підготовкою та військовослужбовці, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Що отримає «контрактник»?

* Висока заробітна плата та премії

* Забезпечення житлом

* Виділення земельної ділянки

* Повне страхування життя та здоров'я

* Повне медичне забезпечення військового та його родини

* Санаторно-курортне лікування

З повним переліком пільг можна ознайомитись тут.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Держфінінспекція у ...
Наступна новина: Який готель вибрати в ...

КОМЕНТАРІ