Волинян потрібно підготувати до чергової епідемії грипу

Волинян потрібно підготувати до чергової епідемії грипу

10.02.16 16:54 0 714
Відбулася відеоселекторна нарада з питань профілактики та лікування грипу і ГРВІ за участі голів обласної державної адміністрації Володимира Гунчика, обласної ради Ігоря Палиці, міського голови Миколи Романюка, головних лікарів медичних установ та закладів області.

Про ситуацію захворюваності на грип та ГРВІ серед мешканців області учасників наради інформував начальник управління охорони здоров'я ОДА Ігор Ващенюк. За його словами, станом на 5 лютого на Волині у 2,2 рази було перевищено епідеміологічний поріг. Загалом уже перехворіло на грип та ГРВІ 10% населення області. У районах ситуація із захворюваністю різниться, а тому в окремих школах і ДНЗ карантин завершився. Ситуація щодо обмежувальних заходів та захворюваністю залишається на контролі. Він зазначив, що область має достатню кількість противірусних препаратів для своєчасного лікування і профілактики захворювання.

Начальник Головного управління Держсанепідемслужби у Волинській області Наталія Янко акцентувала на важливості проведення профілактичного щеплення категорії населення, що належать до групи ризику, від нового штаму грипу, якого очікують на Волині у кінці лютого - на початку березня цього року.

Міський голова Микола Романюк повідомив учасників наради, що у місті Луцьку захворюваність на грип і ГРВІ зменшується, а тому 8 січня, карантин у загальноосвітніх навчальних закладах завершився. Проте й надалі буде здійснюватися моніторинг стану захворюваності на грип та ГРВІ.

Володимир Гунчик та Ігор Палиця дали відповідні доручення до завтрашнього дня напрацювати перелік заходів для профілактики та лікування грипу, що будуть фінансуватися з обласного бюджету.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівчани вшанували ...

КОМЕНТАРІ