Міський голова Микола Романюк: “В оселях лучан буде тепло і гаряча вода”

Міський голова Микола Романюк: “В оселях лучан буде тепло і гаряча вода”

10.02.16 10:35 0 499
Під час оперативної наради міський голова Микола Романюк прокоментував ситуацію, яка склалась на ДКП “Луцьктепло”. Він зазначив, що з 1 лютого НАК “Нафтогаз України” забирає усі кошти з раунків ДКП “Луцьктепло”. Нині ситуації непроста, адже підприємству не залишається коштів на оплату за електроенергію, виплату заробітної плати, інші поточні витрати.

Микола Романюк зауважив, що на “Луцьктепло” тільки налагодилась ситуація, вдалося погасити заборгованість із заробітної плати перед працівниками.

Нині ведуться перемовини на рівні Києва. Проте, попри все, Микола Романюк наголосив, що в оселях лучан буде тепло і гаряча вода.

Він наголосив, що нині у державі відбуваються незрозумілі процеси і такими рішеннями підприємства теплоенергетики ставлять “на коліна”.

Розповів Микола Романюк й про те, що уже з наступного тижня розпочинаються підготовчі роботи до ремонту вулиць, прибудинкових територій, систем зовнішнього освітлення. За його словами, необхідні кошти на це у бюджеті передбачені та й погодні умови дозволють.

Наголосив й на тому, що міська рада продовжує робити все, аби бути максимально відкритими і прозорими у своїй роботі. Він зауважив, що нині структурні підрозділи проводять придбання різних товарів і послуг через електронні закупівлі. За його словами, Луцьк є одним з перших обласних центрів України, які пішли таким шляхом.

Однак, робота продовжуватиметься й надалі і з 1 квітня придбання товарів через електронні закупівлі повинні здійснювати і комунальні підприємства.

Звернув Микола Романюк увагу й на непросту ситуацію з бюджетом міста. За його словами, нині на міський бюджет передано фінансування перевезення пільгових категорій громадян, ремонт житла, оптату телефонного зв'язку окремим категоріям лучан, тощо. Це значні кошти для бюджету міста.

Крім того, з міського бюджету необхідно фінансувати й професійно-технічну освіту. На рівні держави кардинальних рішень так й не прийняли. Він зауважив, що на це необхідно 58 млн грн. У бюджеті заклали 42 млн грн. Микола Романюк зазначив, що робітничі кадри необхідні. Нині ведеться робота з керівництвом області щодо визначення потреби у професійній підготовці молодих спеціалістів. Міський голова зазначив, що попри все педагоги і студенти не повинні страждати.

Нагадав Микола Романюк й про те, що 18 лютого о 15 годині у Палаці учнівської молоді він звітуватиме перед територіальною громадою про роботу у 2015 році. Він закликав громадян подавати свої запитання, аби можна було дати їм належну і повну відповідь.

Також міський голова наголосив, що з найближчим часом буде оголошено конкурси на заміщення вакантних посад керівників комунальних підприємств. Зокрема, директора Луцького підприємства електротранспорту та КП “Спорт для всіх”.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: За тиждень у Чернівцях ...

КОМЕНТАРІ