Керівництво міста знайшло порузуміння з колективом Луцького підприємства електротранспорту

Керівництво міста знайшло порузуміння з колективом Луцького підприємства електротранспорту

10.02.16 12:18 0 711
Під час оперативної наради заступник міського голови Сергій Григоренко розповів про ситуацію на Луцькому підприємстві електротранспорту. За його словами, минулого тижня вдалося досягнути порозуміння з колективом. Вони висунули ряд вимог до міської влади, зокрема, щодо погашення заборгованості із заробітної плати, підвищення рівня заробітної плати тощо.

За його словами, досягнули домовленості про те, що заборгованість із заробітної плати перед службою перевезень буде погашена до 1 березня поточного року. З цього ж числа також буде підвищено рівень тарифних ставок водіїв тролейбусів, що спонукатиме до росту зарплати на підприємстві загалом до 18, 90 грн за год. роботи, замість 12,90. Це передбачено у галузевій угоді.

Сергій Григоренко розповів, що держава не передбачила коштів на пільгові перевезення громадян. У міському бюджеті на ці цілі передбачили 20 мільйонів гривень.

Заступник міського голови зазначив, що у січні місяці, вперше за останні роки, вчасно виплитали заробітну плату. Через це уже на ЛПЕ повернулося 10 висококваліфікованих водіїв. На його переконання, люди побачили позитивні зрушення.

Також Сергій Григоренко розповів, що нині ведеться пошук шляхів до збільшення надходжень на підприємство. У планах міської влади замінити влітку автобуси на маршрутах 17, 17 а на тролейбуси. На жаль, за його словами, усі автобуси не можливо замінити тролейбусами у міру різних причин. Ведеться робота з Європейським банком реконструкції і розвитку про отримання кредиту на придбання 30-ти нових тролейбусів і оновлення контактної мережі.

Міський голова Микола Романюк зауважив, що необхідний чіткий облік пільгових категорій громадян, яких перевозять електротранспортом. Він зауважив, що нині вивчається досвід інших міст у цьому питанні. Микола Романюк дав вказівку Сергію Григоренко, аби на кінець лютого було напрацьовано уже чіткі пропозиції щодо обліку пасажирів та почато їх впровадження.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі знищено 2 ...
Наступна новина: Вінничина: зміцнення ...

КОМЕНТАРІ