На оперативній нараді обговорили стан захворюваності на ГРВІ та грип у місті Луцьку

На оперативній нараді обговорили стан захворюваності на ГРВІ та грип у місті Луцьку

10.02.16 09:48 0 576
Під час оперативної наради начальник управління охорони здоров'я Микола Якимчук розповів про ситуацію з захворюваністю на ГРВІ та грип у Луцьку.

За його словами, проводиться щоденний монуторинг. Нині є тенденція до зменшення рівня захворюваності. Тому, було прийнято рішення про відновлення навчального процесу у загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах.

Микола Якимчук повідомив, що, на жаль, від пневмонії померли три людини у Луцьку. В одного хворого лабораторними дослідженнями підтверджено вірус каліфорнійського грипу. У двох інших випадках ще не готові результати дослідження.

Також він зауважив, що у Волинській області, починаючи з жовтня 2015 року до лютого, захворіло більше 100 тисяч осіб, а це близько 10 % усього населення.

Начальник управління охорони здоров'я ще раз наголосив на важливості профілактики захворювань на ГРВІ та грип. За його словами, спеціалісти попереджають про можливу другу хвилю захворювання на гострі вірусні інфекції наприкінці лютого.

Микола Якимчук зауважив, що до групи ризику належать діти перших років життя, люди похилого віку і особи з хронічними захворюваннями.

Повідомив він й проте, що у лікувальних установах, аптечних закладах є достатній запас ліків.

Міський голова Микола Романюк додав, що нині в Луцькій міській клінічній лікарні на лікуванні перебуває 79 хворих на пневмонію. Це велике число. Часто люди самі винні у свої проблемах із здоров'ям, адже невчасно звертаються до лікарів. На жаль, через ускладнення ГРВІ та грипу померло уже троє лучан.

Микола Романюк закликав громадян, які захворіли чи відчувають нездужання, не ходити на роботу, а лікуватися, аби не наражати на небезпеку себе і оточуючих.

Звернув увагу міський голова й на питання профілактики захворювань у ДНЗ, загальноосвітніх закладах, медичних установах, підприємствах.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ