Тернопілля: степан Барна взяв участь у практичному семінарі для голів громад області

Тернопілля: степан Барна взяв участь у практичному семінарі для голів громад області

10.02.16 11:41 0 719
8 лютого у залі Теребовлянської міської ради відбувся практичний семінар для голів об'єднаних територіальних громад області.

У семінарі взяли участь голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, голова обласної ради Віктор Овчарук, голова Теребовлянської районної державної адміністрації Юрій Ништа.

Із 158 створених громад в Україні – 26 знаходиться у складі Тернопільської області. «Тож найважливіша мета цього заходу, - висловив думку Степан Барна, - показати дієздатність цих громад. І ми хочемо це зробити на прикладі найбільшої громади у Тернопільській області – Теребовлянської. Адже ми не тільки говоримо про реформи – ми разом їх втілюємо на практиці». Очільник області наголосив, що законодавство України перебуває на етапі удосконалення і незабаром буде прийнятий закон „олійної краплі”, який дозволить селам приєднуватися до громад навіть після завершення офіційного процесу об'єднання.

Також голова облдержадміністрації торкнувся важливості тем підтримки армії та захисту територіальної цілісності нашої держави, оголосивши про те, що в Теребовлі, Бережанах та Кременці заплановане відновлення військових структур.

Також Степан Барна повідомив, що у березні-квітні поточного року Тернопільська область отримає близько 70 шкільних автобусів, які будуть виділені, в першу чергу, для громад, де був мобілізований автотранспорт.

Для налагодження та покращення процесу співпраці у сфері фінансів та надання послуг з головами громад поспілкувалися начальник управління Держказначейства у Тернопільській області Петро Гринчишин, юрист-консульт ВАТ „Тернопільгаз” Микола Штогрин та помічник голови правління-генерального директора з організаційних питань ВАТ „Тернопільобленерго” Микола Головач.

Для того, щоб показати практичний досвід роботи Теребовлянської громади, яка зробила низку позитивних кроків на шляху до реформування, на семінарі виступили голова Теребовлянської громади Сергій Поперечний та його заступники: Людмила Колісник акцентувала увагу на реорганізації закладів культури на території громади та окреслила умови їх розвитку, Любов Заверуха доповіла про створену структуру освітньої галузі, яка займатиметься питаннями освіти у Теребовлянській громаді.

В рамках практичної частини семінару відбулося обговорення питання щодо використання енергозберігаючих технологій в процесі огляду Кровинківського водозабору, продемонстровано роботу сучасного сміттєпереробно-сортувального комплексу ТзОВ «ЕКО БАЛАНС ТЕР» у с.Плебанівці, а також висвітлено питання енергозбереження у дошкільних навчальних закладах на прикладі садочку «Ромашка» у м. Теребовля.

Степан Барна спільно із Юрієм Ништою та районним військовим комісаром Олександром Кравцем оглянули територію та приміщення колишньої військової частини у Теребовлі з метою оцінки стану та можливості відновлення роботи місця дислокації військових.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирщина отримала ...

КОМЕНТАРІ