На Хмельниччині рятувальники запобігають виникненню пожеж у приватному житловому секторі

На Хмельниччині рятувальники запобігають виникненню пожеж у приватному житловому секторі

10.02.16 15:52 0 682
З початку року на території району зафіксовано 11 пожеж. Більшість займань припадає на сільську місцевість. Найпоширеніші причини пожеж - необережне поводження з вогнем та порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації електрообігрівачів та печей.

Найдієвіший засіб попередження лиха, на думку вогнеборців, – проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення.

Так, 8 лютого працівники Шепетівського районного сектору Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області спільно з представниками управління соціального захисту провели профілактичний рейд на території Городищенської та Старобейзимської сільських рад.

Співробітники ДСНС розповіли людям про правила пожежної безпеки та закликали уважно слідкувати за станом електромереж та обігрівальних приладів. Особливу увагу громадян рятувальники звернули на заборону паління у ліжку, адже за статистикою основна частина пожеж виникає саме через паління у ліжку в нетверезому стані.

Також під час заходу фахівці Служби порятунку «101» оглянули помешкання та надали практичні рекомендації щодо усунення наявних недоліків. Серед основних порушень, які можуть призвести до пожежі, є: відсутність металевого листа під топковим отвором, не замащені тріщини на печах, не дотримана необхідна відстань між опалювальною піччю та предметами побуту, а також – використання несертифікованих електронагрівальних приладів.

На завершення працівники ДСНС розповсюдили листівки із правилами пожежної безпеки в побуті.

Шепетівський районний сектор

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У січні чернівецькі ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ