Хмельниччина: відзначено 51-шу річницю від дня заснування Курсів цивільної оборони області

Хмельниччина: відзначено 51-шу річницю від дня заснування Курсів цивільної оборони області

10.02.16 14:08 0 572
8 лютого працівники Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області відзначили 51-шу річницю з дня створення обласних та міста Хмельницький курсів удосконалення керівних кадрів.

Як і 51 років тому, так і тепер працівники Курсів готують командно-начальницький склад та здійснюють підготовку відповідних фахівців, надають методичну допомогу під час підготовки та проведення навчань та тренувань. Для якісної організації навчального процесу є всі передумови, адже, педагогічні працівники Центру – це фахівці, які мають досвід служби у Збройних Силах України, у системі цивільного захисту, в органах виконавчої влади та навчальних закладах області. Рівень їх підготовки відповідає сучасним вимогам, їм притаманна педагогічна мобільність. Завдяки їх професійній та наполегливій роботі Курси, у складі Центру, за результатами рейтингового контролю освітньої діяльності навчально-методичних установ України посідають перші місця.

Цього дня педколектив згадував ветеранів, спираючись на досвід та напрацювання яких, працівники примножують кращі традиції й творять нову історію як Курсів зокрема, так і Центру в цілому. Змін та надбань є чимало. Адже, за останні роки було видано понад 80 методичних посібників, пам’яток, флаєрів, рекомендацій населенню щодо дій в екстремальних ситуаціях. Для проведення навчання створено навчальні кабінети, в яких є сучасні засоби мультимедіа, стенди, що відображають основні алгоритми дій керівного складу суб’єктів господарювання під час виникнення надзвичайних ситуацій. Для надання допомоги підприємствам, установам, організаціям, здійснення методичного супроводу проведення практичних заходів та проведення консультування з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності створені та успішно функціонують консультаційно-методичні кабінети. Протягом 2015 року через консультаційно-методичні кабінети Курсів надано близько 800 консультацій більш, як 2000 чоловік.

У кабінеті інформаційних технологій навчання слухачі проходять вхідний та вихідний контроль, мають змогу опрацьовувати навчальні матеріали, які отримують на електронних носіях, використовувати банк педагогічної інформації та навчально-методичних матеріалів.

Колектив Центру не зупиняється на досягнутому, адже Курси та Центр мають неабиякий потенціал для розвитку, пошуку та удосконалення нових форм, методів роботи для покращення навчання населення у сфері цивільного захисту та створення безпечного середовища в області.

Навчально-методичний центр цивільного захисту

та безпеки життєдіяльності Хмельницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ