Чернівці: Податкові надходження до місцевого бюджету цьогоріч зросли на третину

Чернівці: Податкові надходження до місцевого бюджету цьогоріч зросли на третину

10.02.16 09:26 0 588
До місцевого бюджету цьогоріч у січні чернівчани перерахували 61,6 млн. грн. податків і зборів, що на 20,4 млн. грн. більше, аніж 2015-го року.

Традиційно, першість у наповненні місцевого бюджету – податок на доходи фізичних осіб. Упродовж січня чернівчани перерахували до місцевої скарбниці 33,5 млн. грн. «зарплатного» податку. Цей податок стабільно забезпечує місцевий бюджет надходженнями більше ніж на 50%, порівняно з іншими податками.

Почесне друге місце у наповненні місцевої казни, що стабільно забезпечує коштами місцеву скарбницю посідає акцизний податок з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Нагадаємо, що він сплачується з 1 січня 2015 року. У перший місяць року до місцевого бюджету перераховано 10,7 млн. грн. цього податку.

Третє місце у надходження місцевого бюджету займає єдиний податок. Наразі суб'єкти господарювання – «єдинники» перерахували до місцевого бюджету – 8,3 млн. грн., це на 2,2 млн. грн. перевищує показники 2015-го.

Серед лідерів податкових надходжень до місцевих скарбниць – плата за землю. Протягом січня 2016 року платники податків сплатили за користування одним із найцінніших скарбів нашої держави 7,0 млн. грн., що майже на мільйон більше, аніж попереднього року.

І на п'ятому місці, серед лідерів у наповненні бюджету – плата за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. За алкогольно-тютюнові ліцензії місцевий бюджет отримав 1,3 млн. грн.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Степан Барна: "Ми ...

КОМЕНТАРІ