Степан Барна: "Ми дослухаємось до кожної пропозиції військовослужбовців"

Степан Барна: "Ми дослухаємось до кожної пропозиції військовослужбовців"

10.02.16 09:35 0 614
Про питання щодо потреб учасників АТО йшлось на обласному форумі 9 лютого. Він відбувся за ініціативи голови Тернопільської облдержадміністрації Степана Барни.

Розпочали форум із хвилини мовчання та молитви за здоров'я військовослужбовців на Сході країни.

Після цього розглянули головні питання щодо потреб бійців - медичне забезпечення, надання земельних ділянок, працевлаштування демобілізованих військових.

«Це момент, коли ми слухаємо ваші пропозиції і робимо висновки щодо впровадження ефективніших заходів, - зазначив Степан Барна. – Відповідно кожної вашої скарги буде реакція і результат».

Серед головних питань розглянули питання надання медичної допомоги та забезпечення реабілітаційних заходів учасникам АТО.

«Із початку проведення антитерористичної операції за медичною допомогою у медзаклади області звернулось 1 тис 205 бійців. Лікарі сімейної медичини здійснили 720 відвідувань на дому, - продовжив Степан Барна. – Важливою складовою комплексної медичної допомоги є психологічна реабілітація. В області створено центри по наданню кваліфікованої медико-психологічної допомоги із широким комплексом реабілітаційних заходів на базі Тернопільської обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні (денний стаціонар психіатричного профілю) і Тернопільського обласного наркологічного диспансеру. На базі Тернопільської обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні стаціонарна допомога надається у Центрі медичної реабілітації і лікування для учасників АТО, яке розгорнуте на 30 ліжках; амбулаторна допомога – на базі денного стаціонару на 100 місць. Надано медичну допомогу – 174 особам стаціонарно та 4 – амбулаторно».

Питання надання земельних ділянок учасникам АТО налагоджено у кожному районі області. Наразі працюють над вирішенням цього питання у місті Тернопіль.

«Якщо виникають непорозуміння щодо забезпечення бійців земельними ділянками, не мовчіть про це. Ми контактуємо із кожним сільським головою. Це питання потребує індивідуального вирішення, - зауважив Степан Барна. – Ми уже з початку запровадження ініціативи про забезпечення учасників АТО земельними ділянками до землевпорядної служби та органів місцевого самоврядування Тернопільщини із заявами про отримання землі звернулись 2 417 військових. На 2003 учасникам АТО вже надали дозволи на розробку проектів землеустрою. Військовослужбовці отримають землі загальною площею 545.8 гектарів. У власності учасників АТО уже перебуває 639 ділянок площею більше 100 гектарів».

Також очільник області наголосив, що статус учасника АТО без проблем отримають усі добровольці. На його має 1021 військовослужбовець, який брав безпосередню участь в атитерористичній операції. Одноразову грошову допомогу отримала 51 сім'я загиблих військовослужбовців. Загальна сума становить 26 633 150 гривень.

«Кожен демобілізований військовослужбовець має бути забезпечений місцем праці. На Раді АТО прошу інформувати, що ми запрошуємо бійців з вищою освітою на роботу у державні установи. Також прошу рекомендумати наших хлопців, які повернулись з фронту, на службу у військовий комісаріат, - додав очільник краю.

Для майбутніх кандидатів у захисники України створена служба за контрактом. Це забезпечить армію достойними кадрами, підсумував Степан Барна.

«Контрактна служба забезпечить відновлення військових традицій України, - констатував голова ОДА. – Це гідні зарплати військовослужбовцям – від 7 тис. грн до 11 тис. грн. при службі не в зоні АТО. Також ми працюємо над відновлення військових частин у районах за успішним прикладом функціонування майже зруйнованої 44-ої артилерійської бригади.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Податкові ...
Наступна новина: Львівщина: рятувальники ...

КОМЕНТАРІ