На Тернопіллі степан Барна відвідав сміттєпереробно-сортувальний комплекс ТзОВ „ЕКО БАЛАНС ТЕР” у Плебанівці

На Тернопіллі степан Барна відвідав сміттєпереробно-сортувальний комплекс ТзОВ „ЕКО БАЛАНС ТЕР” у Плебанівці

10.02.16 10:04 0 738
У рамках робочого візиту у Теребовлянський район 8 лютого голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна та голова Теребовлянської райдержадміністрації Юрій Ништа побували на потужностях сміттєпереробно-сортувального комплексу ТзОВ „ЕКО БАЛАНС ТЕР”, що знаходиться у с.Плебаніка, Теребовлянського району.

Керівники разом із головами громад оглянули територію сучасного заводу, який у рік переробляє понад 50 тисяч тонн твердих побутових відходів. Лінія у Плебанівці, яка з 2012 року працювала у тестовому режимі, а з червня 2015 запрацювала на повну потужність, сортує окремо папір, скло, пластик та все те, що ми щодня викидаємо у сміттєві контейнери.

За словами директора ТзОВ „ЕКО БАЛАНС ТЕР” Максима Дурняка, підприємство займається вивезенням побутових відходів у місті та районі, далі усе сміття потрапляє на комплекс ПВВС-50 і завантажується на сортувальну лінію: спочатку на механічну, а потім ручну, де робочі у спеціальному одязі відділяють усе відповідно до виду вторинної сировини та скидають у спеціальні бункери. В результаті 65% усіх ТВП утрамбовується в тюки та відправляється на вторинну переробку, решта підлягає захороненню на полігоні.

Загалом у роботі заводу залучені 16 осіб, для яких у адміністративному корпусі, який також знаходиться на території, є душові кабіни, роздягальні та їдальня.

Степан Барна та Юрій Ништа дали високу оцінку роботи комплексу та наголосили тому, що це великий крок у майбутнє, який спільно із вихованням високого рівня самосвідомості у громадян, дозволить зберігати наші міста та села екологічно чистими.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Житомирщина: стан ...

КОМЕНТАРІ