Тернопілля: обережно - тонкий лід!

Тернопілля: обережно - тонкий лід!

10.02.16 13:57 0 637
Всі повинні розуміти, яку небезпеку криє у собі лід. Особливо нині, коли з потеплінням він тоншає. Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян бути обачними та не виходити на тонку кригу водойм. Це надзвичайно небезпечно! З початку 2016 року на водоймах області внаслідок необережної поведінки вже загинули 4 людей.

Особливо це застереження стосується рибалок, яких можна найчастіше побачити посеред замерзлих водойм. Рятувальники звертаються до любителів зимової риболовлі: не забувайте – зимова підлідна ловля риби вимагає суворого дотримання правил безпечної поведінки. Пам'ятайте, що жодне хобі чи улюблена звичка не вартують того, аби піддавати ризику власне життя. Перш, ніж ступити на лід, перевірте його товщину. Не пробивайте поряд, одну від одної, на невеликій ділянці багато лунок (відстань між ними має бути 5-6 м). Не ловіть рибу поблизу вимоїн та занадто далеко від берега. Також заборонено стрибати і бігати по льоду, збиратися у великі групи. Кожен рибалка повинен мати з собою рятувальний жилет та мотузку довжиною 15-20 м. Беріть і собою мобільний телефон чи інші засоби зв'язку. Небезпечно виходити на лід у нічний час та поодинці.

Дотримання елементарних правил безпечної поведінки допоможе вам зберегти своє життя і життя людей, які знаходяться поруч з вами. Не забувайте роз'яснювати ці правила дітям.

За матеріалами прес-служби ДСНС у Тернопільскій області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: “311 адміністративних ...

КОМЕНТАРІ