В Івано-Франківській області рятувальники проводять профілактичні рейди водоймами

В Івано-Франківській області рятувальники проводять профілактичні рейди водоймами

10.02.16 10:15 0 633
Улюбленим місцем ігор багатьох івано-франківських дітлахів стали нині водойми. Це дуже небезпечно, зважаючи на погодні умови, адже крига навіть на стоячих водних об’єктах починає скресати.

Містяни забили на сполох через те, що своєрідним майданчиком для своїх розваг школярі обрали озеро по вулиці Слави Стецько в обласному центрі.

9 лютого працівники Управління ДСНС в області здійснили профілактичний рейд на берегах озера по вулиці Слави Стецько. Вони провели із необережними учнями спеціальні бесіди, пояснивши їм, що ігри на кризі за умов плюсової температури рівносильні самогубству. Також дітям роздали застережливі листівки.

На жаль, озеро по вулиці Слави Стецько – не єдине місце, де на малих любителів пригод у ці дні чигає небезпека. Головна причина цього – недогляд батьків і їхнє елементарне незнання того, де знаходиться та чим займається дитина.

Так, 6 лютого черговою зміною Коломийської рятувально-водолазної станції в Коломиї на міському озері не допущено до відпочинку сім підлітків, які знаходились в небезпечному місці, біля проталин. З ними проведено профілактичні бесіди щодо дотримання «Правил охорони життя людей на водних об’єктах в зимовий період». 7 лютого на міському озері в Івано-Франківську тутешні рятувальники мали розмову з двома підлітками, котрі каталися на ковзанах по затонкому для такого заняття льоду

8 лютого працівники Галицької рятувально-водолазної станції в Галичі провели профілактичні бесіди з трьома малолітніми дітьми віком від чотирьох до п’яти років, які мали намір чудово провести час, ковзаючись по тонкому льоду. Найстрашніше ж те, що діти підходили ледь не до самої води однієї із найбільших та найгрізніших річок України самі, без нагляду дорослих. Батьки, мабуть, і гадки не мали про небезпечні розваги своїх нащадків.

Того ж дня на Коломийському міському озері спробували кататися на велосипедах у небезпечних місцях на льоду шестеро студентів ВПТУ № 17 м. Коломиї. Їм завадили рятувальники Коломийської рятувально-водолазної станції. Вони роз'яснили підліткам усю небезпеку, яку таять у собі зимові водойми, тож діти відмовилися від своїх намірів.

Слід підкреслити, що лише Івано-Франківська міська рада виступає балансоутримувачем семи нині частково замерзлих водойм. Окрім того, на її території знаходиться ще 85 об’єктових водойм.

Дитячу цікавість не зупинити. Рятувальники докладають максимум зусиль для того, щоб уберегти малюків від небезпеки.

Тому Управління ДСНС в Івано-Франківській області звертається до батьків: будьте свідомі та відповідальні! Цікавтеся розвагами, справами та місцезнаходженням своїх дітей, проводьте з ними більше часу, пояснюйте, як слід поводитися, де гуляти, як розважатися. Іноді від цього може напряму залежати життя та здоров’я дитини.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: стан ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ