Житомирщина: зустріч керівництва області з афганцями та учасниками АТО

Житомирщина: зустріч керівництва області з афганцями та учасниками АТО

11.02.16 11:07 0 607
10 лютого, з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у малій залі облдержадміністрації відбулася зустріч голови Житомирської обласної державної адміністрації Сергія Машковського, голови Житомирської обласної ради Анжеліки Лабунської з воїнами-афганцями та учасниками бойових дій на Сході України.

У своєму вступному слові Сергій Машковський зазначив, що в цей день ми віддаємо шану солдатам і офіцерам, які з честю та гідністю виконували свій військовий обов‘язок у горах Афганістану, пустелях Іраку, при врегулюванні конфлікту в Югославії та в інших «гарячих точках» світу. Також в цей день ми пам'ятаємо та цінуємо і тих героїв, які зараз захищають нашу країну.

«5300 солдат і офіцерів Житомирщини пройшли через випробування афганської війни, 3280 українців загинуло тоді. Із них 133 – житомиряни. Зараз у зоні антитерористичної операції воює 3 тисячі «афганців» і 126 бійців, на жаль, загинули», - підкреслив голова ОДА.

Керівник області подякував воїнам за їх внесок у захист та розбудову нашої країни: «Ветерани Афганістану були у перших рядах боротьби за правду і під час Помаранчевої революції, і під час Революції гідності, і зараз боронять незалежність держави у війні на Сході».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ