Чернівці: Задля попередження фальсифікацій у розділі електронних петицій на сайті міської ради буде запроваджено надійнішу систему збору підписів

Чернівці: Задля попередження фальсифікацій у розділі електронних петицій на сайті міської ради буде запроваджено надійнішу систему збору підписів

11.02.16 12:43 0 574
Про деталі стороннього втручання у роботу сервісу «Електронних петицій» міської ради розповіли у Ратуші заступник начальника юридичного управління Микола Юзьків, начальник відділу комп'ютерно-технічного забезпечення Валерій Маніліч, начальник відділу звернень громадян Ніна Собіль та керівник інформаційних проектів компанії Langate Сергій Кушнір.

Прес-конференцію було скликано після виявлення фальсифікації підписів під петицією, зареєстрованою 20 січня. За два тижні активність громадян щодо її підтримки була незначною, однак упродовж 4-5 лютого кількість підписів перевищила необхідний для розгляду рівень.

«Ми проаналізували ситуацію і дійшли висновку, що дійних підписів — не більше десятка, – каже Валерій Маніліч. – Решта є сфальшованими. Чимало підписів надходило з електронних адрес, які відрізнялися одна від одної лише буквою чи цифрою. Дивно й те, що петицію, яка стосується суто нашого міста, підписали, судячи з ІР-адрес, мешканці інших країн – наприклад, Бразилії».

За словами Ніни Соболь, відділ звернень громадян отримав листи із заявами про те, що їхні прізвища були використані без їхнього відома. Більшість підписів через їх недійсність, збір підписів під петиціями продовжується.

З огляду на це, міський голова Олексій Каспрук направив листи до правоохоронних органів для проведення розслідування факту стороннього втручання. Микола Юзьків зазначив, що випадок потрапляє під дію ч.1 ст.361 КК – “Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку, що призвело до витоку, втрати, підробки, блокування інформації, спотворення процесу обробки інформації або до порушення встановленого порядку її маршрутизації”. За подібне порушення передбачаються покарання від штрафу до позбавлення волі до трьох років.

Для того, щоби зробити процес зібрання підписів під петиціями максимально достовірним, планується задіяти систему BankID, як надійний спосіб верифікації громадян через банківські дані.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Землевпорядною службою ...
Наступна новина: 11 лютого у Тернополі ...

КОМЕНТАРІ