В Луцьку директори шкіл звернулися до правоохоронних органів щодо захисту від незаконних провокацій

В Луцьку директори шкіл звернулися до правоохоронних органів щодо захисту від незаконних провокацій

11.02.16 09:53 0 823
За останній період надійшло ряд звернень від заявників на урядову гарячу лінію щодо вимагання дирекціями Луцьких шкіл сплати благодійних внесків. Ці звернення, ідентичні за змістом, подані від імені осіб, які не є учасниками навчально-виховного процесу та не мають ніякого відношення до цієї організованої провокації. На підтвердження цієї інформації власноруч написані заяви громадянами, від імені яких надійшли звернення на урядову гарячу лінію, в яких вони вказують, що жодних звернень не робили.

Відповідно до Закону України «Про захист персональних даних» особисті немайнові права на персональні дані, які має кожна фізична особа, є невід'ємними і непорушними. Суб'єкт персональних даних має право знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, на захист своїх персональних даних від незаконної обробки, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність фізичної особи. Порушення законодавства про захист персональних даних тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Тому інформація, а саме конфіденційні дані заявника, подані у зверненні, використані незаконно.

Додатково інформуємо, що наказом начальника управління освіти від 10.10.2013 №617-од «Про благодійні внески» керівникам та педагогічним працівникам загальноосвітніх навчальних закладів заборонено втручатися у діяльність батьківських комітетів щодо збору благодійних внесків. Порушення чи невиконання наказу передбачає адміністративну відповідальність.

Директори шкіл щодо яких були звернення на гарячу урядову лінію звернулися до правоохоронних органів з метою захисту від незаконних провокацій.

Управління освіти міської ради

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Как правильно выбрать ...

КОМЕНТАРІ