На Тернопіллі щеплення – єдиний шлях захистити дітей від поліомієліту

На Тернопіллі щеплення – єдиний шлях захистити дітей від поліомієліту

11.02.16 10:35 0 573
Заступник Міністра охорони здоров'я України Ігор Перегінець 5 лютого відвідав Одесу, де разом координатором команди ВООЗ з реагування на спалах поліомієліту Деннісом Кінгом та представником ЮНІСЕФ в Україні Джованною Барберіс взяв участь у брифінгу з питань захисту дітей від поліомієліту за допомогою імунопрофілактики.

Учасники брифінгу закликали батьків Одещини відповідально поставитися до здоров'я дітей та забезпечити їм захист від інфекційних хвороб.

«Кількість випадків захворювань на поліомієліт по всьому світу знижується щороку завдяки вакцинації. світ близький до того, щоб назавжди перемогти поліомієліт, як раніше це відбулося з натуральною віспою. Щеплення – це єдиний шлях не лише захистити від поліомієліту конкретну дитину, але й забезпечити імунний щит завдяки колективному охопленню імунізацією», - зазначив Ігор Перегінець.

Представник ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс підтвердила, що лише охоплення вакцинацією 95 % дітей може найбільш ефективно їх захистити та зупинити циркуляцію поліовірусу в країні. «Щеплення ОПВ може збігтися в часі з появою ознак грипу та ГРВІ, і важливо пам`ятати, що ці захворювання не збільшують ризик виникнення реакцій на вакцинацію та формування імунітету після вакцинації. За появи будь-яких симптомів недуги в післявакцинальний період необхідно звертатися за консультацією лікаря», - додала Джованна Барберіс.

Координатор команди ВООЗ з реагування на спалах поліомієліту Денніс Кінг підкреслив, що в Україні для тритурового щеплення від поліомієліту використовуються вакцини, що довели свою якість, безпечність та ефективність у 230 країнах світу.

Для одеських журналістів по закінченні брифінгу представники “Радіо Свобода” разом із співробітниками ВООЗ та ЮНІСЕФ провели тренінг задля об'єктивного висвітлення у ЗМІ питань, пов'язаних з поліомієлітом та проведенням щеплень.

Також в Одесі заступник Міністра охорони здоров'я відвідав обласну дитячу клінічну лікарню та міську дитячу поліклініку № 7. Ігор Перегінець особливу увагу звернув на обладнання кабінету для щеплень та умови зберігання вакцин.

Прес-служба МОЗ України

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині під час ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ