У Львівській області рятувальники ліквідували пожежі сухої трави

У Львівській області рятувальники ліквідували пожежі сухої трави

11.02.16 13:51 0 660
9 лютого о 14:37 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території в с. Підсоснів Пустомитівського району. Внаслідок пожежі знищено суху траву та чагарник на площі 2 000 кв.м. Вогнеборці ліквідували пожежу о 18:17.

О 14:53 рятувальники отримали повідомлення про аналогічну пожежу в сел. Запитів по вул. Київська, Кам’янка-Бузького району. Вогнем знищено суху траву та чагарник на площі 2 000 кв.м. Пожежу ліквідовано о 18:54. До ліквідації займання залучили 7 рятувальників та 2 одиниці спецтехніки.

О 18:31 пожежа сухостою та чагарнику виникла в с. Дуліби Стрийського району. Площа пожежі склала 800 кв.м. Рятувальники приборкали займання о 19:45.

Цього ж дня о 18:39 рятувальники отримали повідомлення про пожежу на відкритій території в м. Судова Вишня по вул. Загороди. На момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів вогонь поширився на значну площу. Пожежу ліквідували о 19:52. Вогнем знищено суху траву на площі 2 000 кв.м. До ліквідації горіння залучили 5 рятувальників та 1 одиницю спецтехніки.

О 19:12 пожежа сухої трави виникла в с. Тростянець Миколаївського району. Тут вогонь знищив суху траву та чагарник окремими осередками на площі 500 кв.м. О 20:10 горіння повністю ліквідували.

Через часті випадки спалювання сухостою зростає небезпека виникнення пожеж у лісових масивах, дачних будиночках та будь-яких інших будівлях та спорудах, поблизу яких проводиться бездумне випалювання.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує про заборону спалювання всіх видів відходів на прибудинкових територіях і в сміттєзбірниках, на території зелених насаджень. Самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із водно-болотною та іншою природною рослинністю або її залишків у смугах відводу автомобільних доріг і залізниці, а також опалого листя у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу тягне за собою вищевказану адміністративну відповідальність.

Якщо ви помітили горіння сухої трави – спробуйте самотужки його ліквідувати. У випадках значного поширення пожежі – негайно повідомте про загоряння Службу порятунку за телефоном 101.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Порядок пільгових ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ