В Івано-Франківській області вчимося чітко та правильно діяти у випадку біди

В Івано-Франківській області вчимося чітко та правильно діяти у випадку біди

11.02.16 11:48 0 721
Трапляються випадки, коли діти нехтують правилами безпеки та стають заручниками власної необережності. В сучасному світі небезпека чатує на кожному кроці: працюють електропобутові прилади, є вільний доступ до небезпечних предметів і хімічних речовин. Саме тому рятувальники у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах Івано-Франківщини проводять тематичні уроки, бесіди та заняття, лейпмотивом яких є обговорення способів збереження життя та здоров’я маленьких громадян у сучасному урбанізованому світі.

Фахівці розповідають дітям про кількість пожеж та надзвичайних ситуацій, що мали місце на території області, про жахливі наслідки вогневих випадків, котрі стаються здебільшого через необережність громадян. Кадри оперативного відео безпосередньо із місця трагедій, котрі демонструються на таких зустрічах, підтверджують, наскільки безжальним може бути неконтрольоване полум'я.

Щоб такі заходи мали якнайбільший вплив на дитячу свідомість, для кожної вікової категорії працівники пожежно-рятувальної мають різну модель проведення зустрічі: для дошкільнят – це ігри, вивчення віршів, скоромовок та загадок про небезпечний вогонь, для старших дітей – цікаві конкурси та вікторини. Важливо, щоб почута інформація була легкою і доступною для дитячого світосприйняття. У невимушеній обстановці малюки і школярі вчаться правильно поводитися з вогнем, електричними і газовими приладами, дізнаються, як потрібно діяти та куди звертатися у випадку пожежі, отримують рекомендації щодо правильного користування вогнегасником та з основ надання першої долікарської допомоги.

Рятувальники й надалі продовжують зустрічатися з дітьми. Буде ще чимало цікавих та повчальних бесід, конкурсів і вікторин. Усе робиться для того, щоб дитина почувала себе захищеною та уміла правильно діяти за будь-яких надзвичайних ситуацій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Харчування пільгових ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ