В Івано-Франківській області в селі Задністрянське Галицького району на відкритій території виявили речовину,схожу на ртуть

В Івано-Франківській області в селі Задністрянське Галицького району на відкритій території виявили речовину,схожу на ртуть

11.02.16 09:12 0 596
9 лютого о 12:17 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС в області надійшло повідомлення про те, що в селі Задністрянське Галицького району на відкритій території колишнього цукрового заводу однією жінкою виявлено в ампулах речовину, схожу на ртуть. З її слів, під час збирання цих ампул вона відчула погіршення самопочуття.

До місця події негайно виїхали мобільно-оперативна група У ДСНС в області під керівництвом заступника начальника Управління підполковника служби цивільного захисту Віталія Федунківа, мобільно-оперативна група Галицького райвідділу Управління ДСНС в області, черговий караул ДПРЧ-3 м. Галич, відділення радіаційної, хімічної та біологічної розвідки аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області, працівники поліції, швидка медична допомога, працівники обласної та міжрайонної СЕС, У СБУ, органи місцевої виконавчої влади, повідомлено екологічну інспекцію, прокуратуру.

По прибуттю до місця події встановлено, що 43-річна мешканка села Задністрянське Галицького району на території колишнього цукрового заводу в недіючій складській будівлі виявила та зібрала 18 герметичних скляних ампул з речовиною, схожою на ртуть.

Працівники ДПРЧ-3 м. Галич вилучили виявлені 18 ампул та помістили їх в скляну тару зі спеціальним розчином.

Відділення радіаційної, хімічної та біологічної розвідки аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області провело обстеження недіючої складської будівлі на території колишнього цукрового заводу. Рятувальники виявили ще 8 герметичних побутових градусників. Загальна вага виявлених ампул та приладів становить 710 грам.

Працівники швидкої медичної допомоги оглянули жінку, котра першою виявила ампули. Від госпіталізації вона відмовилась.

Виявлені предмети передано органам виконавчої влади для вирішення питання подальшої їх утилізації. Під головуванням голови Галицької РДА відбулось виїзне засідання районної комісії ТЕБ та НС.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ