В Чернівецькій області рятувальники роз’яснюють громадянам правила безпеки в побуті

В Чернівецькій області рятувальники роз’яснюють громадянам правила безпеки в побуті

11.02.16 15:48 0 612
З початку року в Чернівецькій області виникло 103 пожежі, переважна більшість з яких була спричинена нехтуванням мешканцями краю елементарних правил пожежної безпеки. В холодну пору року кількість пожеж збільшується через недотримання правил безпеки під час обігрівання буковинцями власних помешкань. Тому, з метою недопущення виникнення пожеж в домівках людей, працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області здійснюють інформаційні роз’яснювальні рейди. В рамках даної роботи рятувальники нагадують людям про важливість дотримання правил безпеки під час користуванням електроприладами, пічним опаленням та газовим обладнанням.

Так, 10 лютого така інформаційно-роз’яснювальна робота проводилася в Кіцманському районі. Фахівці Кіцманського районного відділу Управління ДСНС провели рейди в селах Валява, Лашківка та Витилівка Кіцманського району, в рамках якої відвідали близько 80 помешкань та поспілкувалася із понад 150 громадянами. Під час профілактичного рейду особлива увага приділялася малозабезпеченим верствам населення, людям похилого віку, самотнім громадянам та інших особам, яким необхідна соціальна підтримка. Місцевим мешканцям нагадали правила пожежної безпеки, яких щоденно необхідно дотримуватись в побуті, вручили пам’ятки та листівки з правилами пожежної безпеки в зимовий період. Особливу увагу рятувальники приділили роз’ясненню основних правила безпеки, яких необхідно дотримуватись з електрообігрівальними приладами та пічним опаленням. Місцеві мешканці були дуже вдячні рятувальникам за турботу та підтримку.

«Такій профілактичній роботі ми приділяємо важливе значення, - розповідає заступник начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області майор служби цивільного захисту Ігор Динис. – Ці заходи у нас проводиться постійно і саме систематичне привернення уваги буковинців до важливості дотримання правил пожежної безпеки допомагає запобігати виникненню пожеж у помешканнях наших краян».

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ