Плюси і мінуси різних видів м'яса

Плюси і мінуси різних видів м'яса

11.02.16 16:31 0 1160

Аж до 24 лютого, початку Масляної, можна вживати будь-які види м'яса, смажити його, запікати, робити паштети і салати. З перервами на пісні дні, зрозуміло. М'ясо - це один із самих важливих продуктів в раціоні переважної більшості людей. Воно швидше за все насичує, містить безліч вітамінів і мінералів, велику кількість незамінного для нашого організму білка. Ось тільки кожен вид м'яса має свої особливості, корисні властивості і протипоказання. Далі Івашов А. Е. - співробітник інтернет-ринку продуктів "ФрешМарт", в якому, до речі, ви можете придбати м'ясо, птицю та рибу: http://freshmart.com.ua/catalog/myaso-ruba--ptica-141.html, допоможе нам розібратися, яке м'ясо найбільш корисне, як воно впливає на організм і які існують протипоказання. У даній ми розглядаємо тільки види м'яса ссавців.

Протипоказання

Що стосується протипоказань, то тут рекомендації головним чином відносяться до будь-якого виду м'яса і в першу чергу це: не зловживати. Чим старшою стає людина, тим менше їй потрібно м'яса, тим сильніше себе потрібно обмежувати. Найкорисніше запікати або варити м'ясо на пару. А ось смажити в олії - не рекомендується, інакше утворюються канцерогени. Також потрібно вибирати м'ясо якомога більш молодих тварин, в ньому менше шкідливих жирів. Отже, яке ж м'ясо найкорисніше?

Кролятина

Насправді, корисні якості є у кожного виді м'яса, але найбільше цінується м'ясо молодих кроликів. Воно вважається самим дієтичним м'ясом, та ще й чемпіон за вмістом білка - цілих 21%. За цим показником кролик перевершує навіть курятину - найвідоміше дієтичне м'ясо. Крім того, кроляче м'ясо засвоюється людиною на 90 відсотків, в той час як яловичина - всього на 60. У кролика жиру більше, ніж в курці, зате дуже мало холестерину і багато корисних ПЖК (поліненасичених жирних кислот) Омега-3. Також в кролятині більше вітамінів і мінералів, ніж в інших різновидах м'яса, а саме:

  • вітамін В 12;
  • вітамін В 6;
  • вітамін РР;
  • фосфор;
  • кобальт;
  • марганець;
  • фтор;
  • калій;
  • залізо.

Величезний плюс м'яса кролика - в його гіпоалергенності. Тому кролятина рекомендується дуже маленьким дітям.

Конина

Одна з переваг конини в тому, що це найбільш екологічно чисте м'ясо. Коней вирощують в чистих степах, на волі, а не в брудному стійлі, обколюючи антибіотиками, як корів і свиней. Білок, що міститься в конині, ідеально збалансований за амінокислотним складом. Це м'ясо знижує вміст холестерину в крові, регулює обмін речовин, нейтралізує вплив радіації. У ньому є величезна кількість мікроелементів і вітамінів, дуже потрібних нашому організму, а саме:

  • залізо;
  • натрій;
  • калій;
  • фосфор;
  • магній;
  • мідь;
  • тіамін;
  • амінокислоти;
  • рибофлавін;
  • вітамін РР;
  • вітамін А;
  • вітаміни групи В;
  • вітамін Е.

Крім того, конина неалергенна і цілком може застосовуватися для дитячого харчування. Не дивно, що це м'ясо так люблять кочівники: конина легко замінює різноманітний раціон з безліччю овочів, фруктів і круп, такий, як у осілих народів, що займаються городництвом і культивуванням злаків.

Оленина

Як і м'ясо інших диких тварин, оленина - досить жорстка, що потребує довгого вимочування м'ясо. Готувати її не так вже й просто. Зате олені харчуються ягелем - корисним мохом, що володіє антибіотичними та іншими лікарськими властивостями. Завдяки такій дієті м'ясо оленя саме набуває лікувальних властивостей і вважається вкрай корисним. М'ясо оленя не жирне, воно містить величезну кількість мінералів і вітамінів. Ви навіть можете їсти оленину сирою, не побоюючись паразитів. Це м'ясо засвоюється нашим організмом набагато краще, ніж свинина, яловичина, баранина і навіть курятина. Включивши в свій раціон м'ясо оленя ви знизите ризик захворювання на:

  • хвороби серця;
  • атеросклероз;
  • цукровий діабет;
  • гіпертонію;
  • і т. д.

Яловичина

Це найпопулярніше м'ясо в усьому світі. Воно містить всі необхідні людському організму амінокислоти. Данне м'ясо - це неперевершене джерело поживних речовин. 200 г м'яса можуть замінити 1 літру молока. Користь яловичини заключається в тому, що вона нейтралізує травні ферменти, соляну кислоту та інші подразники, що містяться в шлунковому соку, тим самим сприяючи нормалізації кислотності в кишечнику і шлунку. У цьому м'ясі є досить багато мінеральних речовин і вітамінів, а саме:

  • залізо;
  • цинк;
  • вітамін Е;
  • вітаміни групи В;
  • вітамін РР;
  • вітамін Н.

Саме м'ясо яловичини не завдасть шкоди, якщо не їсти його занадто багато. Небезпека цього м'яса в тому, що корів можуть вирощувати в екологічно забруднених місцях, годувати комбікормами і колоти антибіотиками. «Масове» м'ясо, масові тварини, масовий спосіб розведення - на жаль...

Баранина

Це чемпіон по низькому вмісту холестерину. Жир в баранині, звичайно, є, але його набагато менше, ніж у свинині, та й засвоюється він набагато краще. Крім того, баранина містить лецитин, який нормалізує в організмі обмін холестерину. Саме тому в різні дієти включають баранину. Баранячий жир часто використовують в якості профілактики та лікування простудних захворювань. Баранина цінна і вітамінно-мінеральним складом, в ній присутні:

  • залізо;
  • магній;
  • калій;
  • йод;
  • вітаміни групи B.

З іншого боку, баранина досить важка для перетравлення, тому людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту краще утриматися від її вживання.

Свинина

Це м'ясо часто лають за його жирність і тому вважають не надто корисним. Тим не менш, воно має достатньо корисні властивості. У свинині містяться майже всі вітаміни групи B в дуже великій, не характерній для м'яса кількості. Свинина засвоюється дещо гірше, ніж інші види м'яса, зате в ній багато поживних речовин і мінералів. У великих кількостях свинина може завдати шкоди організму, вона може навіть порушити обмін речовин і привести до ожиріння. Небезпечна свинина ще й тим, що в ній знаходяться небезпечні паразити, тому свинину треба завжди дуже ретельно прожарювати.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Все красоты Горного Алтая
Наступна новина: Відтепер громадськість ...

КОМЕНТАРІ