Валерій Коровій: «Ми повинні дати дітям можливість опановувати робочі спеціальності,використовуючи найсучасніші технології» (+фото)

Валерій Коровій: «Ми повинні дати дітям можливість опановувати робочі спеціальності,використовуючи найсучасніші технології» (+фото)

12.02.16 11:16 0 616
Таке переконання голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій висловив під час відвідин ДПТНЗ «Хмільницький аграрний центр професійно-технічної освіти». У навчальний заклад, який готує фахівців за 9 спеціальностями, керівник Вінниччини завітав 10 лютого у рамках робочої поїздки до Хмільницького району.

Очільник регіону ознайомився з матеріально-технічною базою Центру профтехосвіти, оглянув навчальні аудиторії та поспілкувався з учнями закладу. Відтак запевнив, що ситуація, пов'язана із фінансуванням професійно-технічних училищ, які функціонують у містах обласного значення, на вже врегульована.

«У поточному році сталося так, що аграрний центр професійно-технічної освіти в місті Хмільник повинен був утримуватись за рахунок коштів міського бюджету. Зрозуміло, що це великі фінансові ресурси і переконувати депутатський корпус профінансувати училище було досить важко. Але міський голова, депутати міської ради знайшли це компромісне рішення, і нам вдалося утриматись цей місяць, забезпечити фінансування, виплату заробітних плат», - зазначив Валерій Коровій.

За його словами, минулого тижня допущену Міністерством фінансів помилку було виправлено, і нині область вибудовує систему, за якої професійно-технічні заклади, які розміщені в містах обласного значення, окрім міста Вінниці, знову фінансуватимуться з обласного бюджету.

«У нас напрацьована окрема програма по модернізації всієї професійно-технічної освіти у Вінницькій області, зокрема спеціалізації, яка має відношення до будівельного комплексу. Ми повинні дати можливість дітям в процесі навчання опановувати робочі спеціальності, використовуючи найсучасніші технології. І для цього не просто залучати ресурси з бюджету: це також залучення грантових коштів, бізнесу, що давало б можливість підготувати у фаховому відношенні якісних спеціалістів», - підкреслив Валерій Коровій.

Для довідки.

Станом на 01.01.2016 року у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Хмільницький аграрний центр професійно-технічної освіти» навчаються 503 учні, 399 з них здобувають середню освіту.

Щороку навчальний заклад випускає близько 250 кваліфікованих робітників для сільськогосподарського виробництва та інших галузей народного господарства України.

В центрі створено 9 кабінетів загальноосвітніх дисциплін, 13 кабінетів спецпредметів, 7 лабораторії, 5 майстерень. Є комп'ютерний клас. Кабінети, лабораторії і майстерні оснащені сучасними технічними засобами навчання, дидактичними матеріалами, що дозволяє ефективно здійснювати навчально - виробничий процес і якісно виконувати навчальні плани й програми з професійної і загальноосвітньої підготовки.

На балансі центру є типовий гуртожиток на 350 місць, з центральним опаленням та водопостачанням. Також заклад має бібліотеку з загальним фондом понад 26 200 томів.

























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: рятувальники ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ