Керівник Вінниччини Валерій Коровій зустрівся з господарським активом Хмільницького району (+фото)

Керівник Вінниччини Валерій Коровій зустрівся з господарським активом Хмільницького району (+фото)

12.02.16 13:43 0 626
Зустріч, присвячена підсумкам соціально-економічного розвитку району за 2015 рік та обговоренню основних позицій діяльності регіональної влади, відбулася 10 лютого у рамках робочої поїздки голови облдержадміністрації до Хмільницького району.

Як відзначив очільник регіону, минулий рік був періодом великих випробувань, роздумів та прагнень, і дуже важливо усвідомлювати, що ті внутрішні переживання й великі втрати, які пройшли останнім часом через серця людей, змінили країну. «Потрібно дуже добре розуміти роль кожної людини, яка має відношення до влади, тому що нині відбуваються надзвичайно складні процеси. І дуже хотілося б, щоб в якісному плані вони слугували для руху України вперед», - підкреслив Валерій Коровій.

За словами голови облдержадміністрації, торік серйозну увагу було приділено питанням безпекового характеру: мобілізаційним заходам та роботі з демобілізованими військовослужбовцями, формуванню дієздатної системи територіальної оборони та реформуванню силових структур.

«Питання територіальної оборони поєднує в собі комплекс заходів з реагування на можливі прояви тероризму, окремих деструктивних речей, пов'язаних з погіршенням криміногенної ситуації чи природними катаклізмами. Тому в межах області ми відпрацювали весь комплекс питань, щоб достойно реагувати на такого роду виклики. В цю систему вмонтовані підрозділи Національної гвардії 3028 «Ягуар» та військова частина 3008, 59-та бригада в Гайсині, Могилів-Подільський прикордонний загін. І ми доповнюємо їх системою, яка може швидко розгорнутися за рахунок військовозобов'язаних громадян», - повідомив Валерій Коровій.

У контексті процесів децентралізації влади керівник Вінниччини відзначив, що в результаті запровадження бюджетної децентралізації територіальні громади області та Хмільницького району зокрема отримали додатковий фінансовий ресурс для свого розвитку. «На податкові надходження в Хмільницькому районі, без міста Хмільник, в абсолютній сумі зросли по відношенню до відповідного періоду минулого року на 16 млн. гривень, або на 51 %. А нерозподілений залишок коштів в усіх місцевих бюджетах району станом на 1 січня 2016 року склав 10 млн. 91 тис. гривень», - зауважив голова ОДА.

Під час зустрічі Валерій Коровій торкнувся також проблемних питань медичної галузі, регіонального розвитку, вирішення проблем благоустрою та ремонту доріг. Відтак наголосив, що базовим завданням для органів місцевої виконавчої влади на є створення нових робочих місць. «Мова не тільки про відкриття нового відділу поліції, до прикладу, чи державної установи. Ми повинні говорити про залучення приватних інвестицій», - підкреслив керівник Вінниччини.

Також у ході засідання з доповіддю про стан розвитку Хмільницького району виступив голова райдержадміністрації Євген Буткевич. За його інформацією, за минулий рік підприємствами та організаціями усіх форм власності району за рахунок усіх джерел фінансування освоєно 76,5 млн. грн. капітальних інвестицій, що удвічі більше відповідного періоду минулого року.

«За підсумками роботи у 2015 році забезпечено виконання районного та 30 сільських бюджетів. Податкових та неподаткових надходжень загального фонду бюджету району надійшло 47,3 млн. грн., або 123,3 % до плану на рік, затвердженого місцевими радами, з урахуванням змін. Додатково отримано до плану 8,9 млн. грн.», - повідомив голова РДА.

Євген Буткевич відзначив також позитивну динаміку розвитку аграрного сектору району, зауваживши, що впродовж минулого року місцевими сільськогосподарськими підприємствами реалізовано низку інвестиційних проектів загальною сумою 7,7 млн. грн.

По завершенню зустрічі голова облдержадміністрації Валерій Коровій відвідав також районне управління праці та соціального захисту населення, де ознайомився з роботою єдиної приймальні по прийому документів на призначення усіх видів адресних допомог, компенсацій та житлових субсидій мешканцям району.























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Європейський Союз та ПРООН ...

КОМЕНТАРІ