Майже півсотні «контрактників» з Вінниччини відправились на військову службу до Збройних Сил України (+фото)

Майже півсотні «контрактників» з Вінниччини відправились на військову службу до Збройних Сил України (+фото)

12.02.16 12:49 0 639
До навчального центру, який дислокується у Старичі Львівської області, з обласного військкомату 10 лютого 2016 року відбулася урочиста відправка майже півсотні кандидатів на військову службу за контрактом.

Укомплектування українського війська відтепер відбуватиметься лише через навчальні центри. За словами виконуючого обов'язки військового комісара Вінницького обласного військового комісаріату підполковника Михайла Дзигаленка вінничани, які добровільно вирішили служити за контрактом, бойовий вишкіл проходитимуть у шести навчальних частинах, які дислокуються у Старичі, Десні, Житомирі, Полтаві, Миколаєві та Василькові.

“Основний напрям укомплектування військ — це бойові частини сухопутних військ, які на мають малий відсоток укомплектування. Військовослужбовців на військову службу за контрактом братимуть за новим методом — всі зобов'язані побувати у навчальних частинах. За два місяці облвійськомат має відібрати на службу за контрактом понад 800 осіб. На загальновійськові полігони майбутніх контрактників подаватимуть у чотири етапи. перша відправка першого циклу. Усі кандидати свідомо обрали службу в Збройних Силах і прийняли рішення служити на захист держави. Вони не будуть називатися „аватарами“, це реальні патріоти та справжні захисники, які визначилися зі своїм життєвим шляхом”, — зауважив М.Дзигаленко.

Серед півсотні контрактників, які відбули у військовий навчальний центр, було і троє жінок.

“Армія — це мрія мого дитинства. Тому вирішила спробувати, дуже цього хотіла, хвилювалася, що не пройду відбір. Зважаючи на військові дії, що відбуваються у нас в державі, то трохи страшно, але якщо потрібно стати на захист Батьківщини, то про страх ніхто думати не буде, і я готова йти на Схід захищати Україну”, — розповіла майбутній контрактник 18-річна Тетяна Баришева з Іллінців.

На урочисті проводи майбутніх котрактників прийшли учасники АТО, представники Айдару та Вінницького 9 батальйону, волонтери, аби побажати військовослужбовцям стати гідними захисниками України, опанувати військові спеціальності та з честю виконати військовий обов'язок.

Із Вінниччини відібрані кандидати на військову службу за контрактом в навчальні центри (загальновійськові полігони) відправлятимуться у чотири етапи: з 11 по 13 лютого , з 25 по 27 лютого, з 14 по 16 березня, з 29 по 31 березня.

























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ