В Житомирській області рятувальники посилюють профілактичну роботу в житловому секторі

В Житомирській області рятувальники посилюють профілактичну роботу в житловому секторі

12.02.16 17:30 0 561
З початку 2016 року на території Коростенського району виникло 7 пожеж. Найпроблемнішим для сільського населення залишається дотримання правил пожежної безпеки при використанні пічного опалення. Як правило такі пожежі призводять до значних матеріальних збитків, а також до загибелі та травмуванню людей.

З метою профілактики запобігання виникненню пожеж 9 лютого коростенські рятувальники спільно з представниками райдержадміністрації провели профілактичне відпрацювання села Мала Зубівщина. Проведення заходу саме на території даного населеного пункту перш за все спричинене тим, що з початку року в селі сталося лихо – на пожежі у приватному житловому будинку загинула літня жінка, 1923 року народження. Тому перевіряючи почали проходити по домівках родин, які викликають увагу. У цю категорію потрапили багатодітні сім’ї, самотні пенсіонери, неблагонадійні особи.

Рейдова група відвідала близько 40-ка таких родин. З’ясувалося, що у них питання забезпечення пожежної безпеки помешкань стоять далеко не на першому місті. Рятувальники провели бесіди стосовно дотримання правил пожежної безпеки та вручили пам’ятки із застережливою інформацією.

Крім того, враховуючи погодні умови та статистику загибелі та травмування людей на водних об’єктах в зимовий період, надзвичайники завітали до учнів Малозубовщинської загальноосвітньої школи, де дітям та усьому педагогічному колективу роз’яснили правила безпечної поведінки на льоду. Також присутнім доводилась інформація щодо алгоритму дій при виявленні невідомих підозрілих предметів.

Подібний захід пройшов 10 лютого в обласному центрі. Рятувальники спільно із працівниками соціальної газової служб та представниками телебачення «Союз-ТВ» відвідували приватні помешкання громадян і дізнавалися, наскільки вони обізнані у правилах безпеки життєдіяльності.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатська область: ...
Наступна новина: Тиврівщина вшановує лицаря ...

КОМЕНТАРІ