Рятувальники ДСНС ліквідовують наслідки негоди в Україні (температура повітря станом на 08 год. 11 лютого) (кількість опадів станом на 08 год. 11 лютого) (карта снігового покриву станом на 08. год. 11 лютого)

Рятувальники ДСНС ліквідовують наслідки негоди в Україні (температура повітря станом на 08 год. 11 лютого) (кількість опадів станом на 08 год. 11 лютого) (карта снігового покриву станом на 08. год. 11 лютого)

12.02.16 15:07 0 541
Впродовж минулої доби рятувальники ДСНС долучалися до ліквідації наслідків несприятливих погодних умов на Закарпатті.

Так, о 18:20 10 лютого до оперативно-рятувальної служби Великоберезнянського району надійшло повідомлення, що внаслідок захаращення підмостової дренажної труби на вул. Зелена, утворився затор. Існувала загроза підтоплення трьох дворогосподарств. Для ліквідації надзвичайної події та пропуску води було направлено відділення рятувальників Державної пожежно-рятувальної частини № 2 та екскаватор місцевого підприємця. О 19:30 дренажну трубу було розчищено та і тим самим усунено загрозу підтоплення дворогосподарств.

Також здійснено чотири виїзди для забезпечення безперешкодного проїзду транспортних засобів на автошляхах області:

о 21:10 в Іршавському районі рятувальники звільняли автошлях від поваленого дерева між населеними пунктами Сільце та Вільхівка;

0 22:50 рятувальники ДСНС виїжджали для розкрижування поваленого дерева на вул. Собранецькій в Ужгороді.

0 23:25 - міжгірські рятувальники звільняли проїжджу частину автошляху Воловець-Хуст;

зранку 11 лютого рятувальники ДПРЧ-2 смт В.Березний розкрижували дерево для забезпечення безперешкодного проїзду на автошляху між населеними пунктами Забрідь та Сіль.

Окрім цього, на ранок 11 лютого у Закарпатській області залишаються відключеними від електропостачання 14 населених пунктів повністю та 4 частково, а саме:

- у Перечинському районі: 6 – повністю (Дубриничі, Липовець, Лікіцари, Лумшори, Вільшинки, Турички);

- у Воловецькому районі: 1 – частково (В.Ворота);

- у Великоберезнянському районі: 1 – частково (Люта);

- у Міжгірському районі: 6 повністю (Пилипець, Подобовець, Річка, Тюшка, Ізки, Студений);

- у Свалявському районі: сс. Ганьковиця та Керецьки – повністю та Стройно й Неліпино – частково.

За інформацією чергового диспетчера ПАТ «Закарпаттяобленерго» на ранок 11 лютого відключено 83 трансформаторних підстанцій та 14 ліній електропередач, з них 8 ліній – частково.

11 лютого очікуються пориви вітру 15-20 м/с, вночі в Карпатах сильний мокрий сніг, вранці та вдень у центральних та північних областях місцями сильний дощ. По Київській області - пориви вітру 15-20 м/с, вранці та вдень місцями сильний дощ.

У зв'язку з відлигою, у високогір'ї Івано-Франківської та Закарпатської областей зберігається підвищена лавинна небезпека.

Внаслідок очікуваних дуже сильних дощів, на рiчках Закарпатської областi будуть вiдбуватися пiдвищення рiвнiв води: на бiльшостi рiчок на 0,5-1,5 м; в нижнiх течiях Ужа – на 1,5-2,0 м з початковим виходом води на заплаву; в нижнiй течii Латориці – на 1,0-1,5 м з утриманням води на заплавi міждамбового простору; на дiлянцi Тисi В. Бичкiв – Хуст – 2,0-2,5 м; в нижнiй течiї Боржави – 2,0-3,0 м; на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська області) очiкуються пiдйоми рiвнiв води на 0,2-0,7 м. Можливе пiдтоплення сiльгоспугiдь в Виноградівському районі та доріг місцевого значення в Закарпатській області.

Крім того, 11 лютого на ділянці Днiстра Рухотин – Жванець (початок Дністровського водосховища, Тернопільська область) очiкується подальше руйнування льодового покриву, мiсцями льодохiд, можливе формування заторно-зажорних явищ (скупчення льоду у звуженнях ріки під час водоставу та льодоходу) з рiзким коливанням рiвнiв води.

Температура повітря станом на 08 год. 11 лютого

Кількість опадів станом на 08 год. 11 лютого

Карта снігового покриву станом на 08. год. 11 лютого

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівська область: ...
Наступна новина: Прокуратура перевела до ...

КОМЕНТАРІ