На Хмельниччині рятувальники роз’яснили правила пожежної безпеки в житловому секторі

На Хмельниччині рятувальники роз’яснили правила пожежної безпеки в житловому секторі

12.02.16 08:06 0 555
Як показує багаторічна статистика, саме з настанням зимового періоду суттєво збільшується кількість пожеж у житловому секторі, особливо у сільській місцевості. Основними їх причинами залишається порушення правил експлуатації електрообігрівачів та пічного опалення, перевантаження внутрішньої електромережі, необережне поводження з вогнем осіб, які зловживають спиртним. Також трагічні випадки виникають там, де діти залишаються вдома самі, без нагляду дорослих у замкнених квартирах, будинках, де розпалені печі або ввімкнені електропобутові прилади. Аби запобігти збільшенню кількості пожеж та не допустити загибелі та травмування населення, рятувальники наразі посилюють інформаційно-роз’яснювальну роботу.

Так, 11 лютого надзвичайники спільно з працівниками управління соціального захисту населення та засобами масової інформації провели відпрацювання приватної забудови міста із проведенням подвірних обходів помешкань громадян щодо дотримання правил пожежної безпеки у побуті. Особливу увагу приділили самотнім та неблагонадійним особам. Господарям була надана консультативна допомога, роз’яснено ризики, перевірено умови побуту.

Рятувальники вказували на недоліки, які можуть призвести до пожежі та пояснили, яким чином їх можна усунути. Серед типових порушень, що можуть спричинити пожежу, є відсутність металевого листа під топковим отвором на випадок випадання із груби жарин, не замащені тріщини на печах, недостатня відстань від опалювальної печі до предметів побуту, використання несертифікованих електронагрівальних приладів тощо. Кожен мешканець отримав кваліфіковану консультативну допомогу і зобов’язувався надалі ретельніше готуватись до зимового періоду.

Подібні рейди проводяться систематично. Лише спільними зусиллями ми не допустимо виникнення надзвичайних подій та ситуацій, адже запобігти біді завжди легше, ніж потім ліквідовувати її наслідки.

3 державний пожежно-рятувальний загін

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: в області ...
Наступна новина: Закарпаття: на Валентинів ...

КОМЕНТАРІ