Тернопілля: громадяни пам’ятайте,зі сходженням снігу збільшується ймовірність виявлення вибухонебезпечних предметів!

Тернопілля: громадяни пам’ятайте,зі сходженням снігу збільшується ймовірність виявлення вибухонебезпечних предметів!

12.02.16 12:51 0 591
10 лютого на Тернопільщині виявлено 2 вибухонебезпечних предмети часів Другої світової війни. Зокрема на відкритій території, поблизу с. Малий Ходачків Тернопільського району виявлено мінометну міну калібром 82 мм. Цього ж дня у Тернополі на вул. Довженка, 14б, на відкритій території біля новобудови житлового будинку виявлено артилерійський снаряд калібром 152 мм. На виклик вирушили фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області. Після детального обстеження території, прилеглої до місць виявлення небезпечних знахідок, боєприпаси будуть вилучені та знищені.

Всього з початку 2016 року на Тернопільщині виявлено 14 боєприпасів часів минулих воєн.

Громадяни пам’ятайте, зі сходженням снігів, настанням весни збільшується ймовірність виявлення небезпечних знахідок. Часто це пов’язано з активізацією сільськогосподарських та будівельних робіт.

Аби не трапилося біди, Управління ДСНС України у Тернопільській області нагадує: якщо ви виявили предмет, який зовні нагадує боєприпас, або є підозрілим, не торкайтеся його. Ступінь його небезпеки можуть визначати лише професійні піротехніки. Саме вони й приймають рішення про подальшу долю підозрілих предметів. Місце виявлення небезпечної знахідки необхідно обгородити та організувати його охорону. Слід припинити будь-які сільськогосподарські чи інші роботи на цій ділянці. Про підозрілий предмет негайно повідомити рятувальникам, за номером телефону «101». Дзвінки з мобільного на короткий номер є безкоштовними.

Також у нагоді також можуть стати працівники Національної поліції та представники органів місцевого самоврядування, які мають відповідні інструкції з цивільного захисту населення в умовах виникнення надзвичайних ситуацій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Учасників бойових дій в ...

КОМЕНТАРІ