Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України отримає 110 тисяч гривень для проведення діагностики грипу та ГРВІ

Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України отримає 110 тисяч гривень для проведення діагностики грипу та ГРВІ

12.02.16 15:34 0 666
Під керівництвом першого заступника голови обласної державної адміністрації Івана Крисака 11 лютого відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На порядку денному йшлося про стан та можливості вирішення питання щодо надання фінансової допомоги Державній установі «Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» для придбання розхідних матеріалів та засобів з проведення лабораторної діагностики грипу та ГРВІ, необхідних для здійснення запобіжних заходів масового захворювання людей на інфекційні хвороби.

Як поінформував директор Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» Степан Дністрян, показник захворюваності та ГРВІ серед населення області становить 75,6 випадки на 10 000 населення при епідпорозі 46, 6 випадки на 10 000 населення. Перевищено епідпоріг на 16 адміністративних територіях. Госпіталізовано за останній тиждень 652 особи. Загалом, на Тернопільщині захворіло на грип та ГРВІ 73 242 особи. Епідситуація із захворюваності на грип та ГРВІ в області є нестійкою.

Через брак коштів заморожений матеріал від 93 хворих.

Відтак члени комісії підтримали клопотання Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України».

Згідно з рішенням комісії, даній установі доручено підготувати та надати в управління цивільного захисту населення облдержадміністрації усі необхідні документи для виділення коштів у сумі 110 тисяч гривень з обласного резервного фонду для придбання розхідних матеріалів та засобів з проведення лабораторної діагностики грипу та ГРВІ, необхідних для здійснення запобіжних заходів масового захворювання людей на інфекційні хвороби.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі замінять ...
Наступна новина: На Тернопіллі під час ...

КОМЕНТАРІ