У Рівненській області рятувальники розповіли школярам про небезпеку вибухонебезпечних предметів та навчили як діяти у разі їх виявлення

У Рівненській області рятувальники розповіли школярам про небезпеку вибухонебезпечних предметів та навчили як діяти у разі їх виявлення

12.02.16 17:01 0 587
11 лютого рятувальники 5-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Дубно провели навчально-профілактичне заняття з питань цивільного захисту для учнів 4-5х класів місцевої загальноосвітньої школи №6.

Під час лекції рятувальники ознайомили школярів з основними правилами користування предметами побутової хімії, навчали діям у разі отруєння, наголосили на небезпеці використання піротехнічних засобів. Також, навчили дітей алгоритму дій у разі виникненні різних надзвичайних ситуацій, виявленні вибухонебезпечних та підозрілих предметів, розказали про необхідність посилення пильності та заходів безпеки у разі виявлення підозрілих предметів, транспортних засобів та осіб, поведінка яких викликає підозру.

Співробітники Служби порятунку наголосили дітям: «Якщо ви знайшли підозрілий предмет то ні в якому разі не чіпайте його. Відійдіть на безпечну відстань та зателефонуйте до Служби порятунку за телефоном «101», або до правоохоронних органів за телефоном «102». До прибуття фахівців намагайтеся не підпускати до знахідки інших людей».

Діти також ознайомилися із правилами поведінки під час оповіщення населення, зокрема, коли звучить сирена цивільної оборони «Увага всім!».

На закінчення лекції, рятувальники продемонстрували дітям навчальні відеоролики з питань, які були озвучені під час заняття з цивільного захисту, а також вручили вчителям тематичні пам’ятки та листівки із правил безпеки та порядку дій на випадок надзвичайних ситуацій аби ті, у свою чергу, розмістили їх на стендах та дошках оголошень, що знаходяться у навчальному закладі.

Бесіда виявилася напрочуд цікавою та повчальною для школярів, адже отримані знання можуть знадобитися їм у повсякденному житті. По завершенню зустрічі всі присутні сфотографувалися на згадку.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: голова ...
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ