У Рівненській області під час екскурсії в пожежно-рятувальному підрозділі школярі дізналися про роботу рятувальників та вивчили основні правила безпечної життєдіяльності

У Рівненській області під час екскурсії в пожежно-рятувальному підрозділі школярі дізналися про роботу рятувальників та вивчили основні правила безпечної життєдіяльності

12.02.16 09:37 0 581
Питання безпечної життєдіяльності дитини ніколи не втрачають своєї актуальності. Освітяни та рятувальники щороку об’єднують свої зусилля та проводять різноманітні заходи, мета яких закріпити набуті школярами на уроках „Основ безпеки життєдіяльності” знання та навчити підростаюче покоління застосовувати їх у повсякденному житті. Форми проведення подібних профілактичних заходів з дітьми різноманітні.

Так 11 лютого учні других та третіх та класів загальноосвітньої школи №19 міста Рівне разом зі своїми наставниками завітали у гості до місцевих рятувальників. Екскурсійні заходи для них проходили на базі 2-ї державної пожежно-рятувальної частини обласного центру. Фахівці розповіли дітям про небезпеку, яку несе в собі вогонь, та нагадали школярам основні правила пожежної безпеки зимового періоду, яких потрібно неухильно дотримуватися вдома. А щоб учням було цікавіше, рятувальники ознайомили їх з пожежною технікою, аварійно-рятувальним обладнанням і бойовим спорядженням вогнеборця. Усім присутнім роздали спеціально розроблені інформаційні листівки та тематичні пам’ятки профілактичного змісту. Також бійці Держслуби з НС відповіли на запитання школярів та розповіли цікаві історії з життя оперативно-рятувальної служби. Також під час екскурсії кожен школяр отримав від рятувальників солодкий та смачний подарунок. А щоб відвідини до пожежно-рятувальної служби закарбувалися у пам’яті дітей назавжди, рятувальниками було зроблено колективне фото кожного класу.

В Головному управлінні ДСНС України у Рівненській області вважають, що проведення роз’яснювальної роботи серед школярів у майбутньому знизить кількість травмувань та загибелі дітей під час виникнення різного роду надзвичайних ситуацій чи пожеж, та дозволить виховати у них культуру безпечної поведінки.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині під час ...

КОМЕНТАРІ