Злагоджені дії усіх правоохоронних органів Рівненщини сприяли стабілізації криміногенної ситуації в регіоні

Злагоджені дії усіх правоохоронних органів Рівненщини сприяли стабілізації криміногенної ситуації в регіоні

12.02.16 09:49 0 645
Про це зазначив прокурор Рівненської області Анатолій Ковальчук на координаційній нараді керівників правоохоронних органів регіону.

У роботі наради, присвяченій питанням запобігання та протидії злочинності і корупції у 2015 році, взяли участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Приварський, т.в.о. начальника ГУ Національної поліції в області Сергій Максимов, начальник управління Служби безпеки України в області Василь Бедрій, начальник управління Державної пенітенціарної служби України в області Олександр Адамець, начальник Луцького прикордонного загону Олександр Мейко, начальники відділів прокуратури області, керівники місцевих прокуратур та територіальних підрозділів ГУ Національної поліції в області.

«Непроста соціально-економічна ситуація та процес реформування усієї правоохоронної системи держави – це фактори, які впливали торік на стан законності та правопорядку в області. Водночас ефективна координаційна діяльність прокуратури та злагоджені дії усіх силових відомств краю разом із громадськістю сприяли стабілізації криміногенної ситуації в регіоні», - повідомив Анатолій Ковальчук. – Як результат - рівень злочинності у області залишається одним із найнижчих в державі».

Було відмічено, що на тлі зменшення кількості зареєстрованих кримінальних правопорушень, вчинено на 15 відсотків менше умисних вбивств. Знешкоджено на території регіону 5 організованих злочинних груп. Постійно тривала робота з попередження, виявлення та припинення незаконних операцій з бурштином. Посилено активність у боротьбі з корупцією. Торік правоохоронними органами області надіслано до суду 64 кримінальні провадження про корупційні правопорушення, що їх вчинили 65 осіб.

Разом з тим, ужиті скоординовані заходи на ще не вирішили усіх нагальних проблем з питань протидії злочинності. Особливо закцентовано увагу присутніх на суттєвий ріст злочинів проти власності, зокрема, крадіжок з квартир, незаконних заволодінь транспортними засобами. Обговорено проблему міжконфесійного протистояння в окремих районах області.

«Вважаю, що потрібно впроваджувати найбільш ефективні методи у протидії цим негативним явищам, аби суспільство відчуло себе захищеним. Серед пріоритетів залишається й реальна боротьба з корупційними проявами, насамперед, у діяльності вищих посадовців області», – підсумував прокурор області Анатолій Ковальчук. – «Ми повинні домогтися спільного результату, від якого залежатиме спокій та лад у регіоні».

Своє бачення у взаємодії та вирішенні притаманних Рівненщині проблем висловили усі керівники силових відомств.

За результатами наради розроблено комплекс узгоджених заходів, спрямованих на подолання негативних тенденцій у структурі злочинності в області.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині під час ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ