Волинь: рятувальники провели для дошкільнят незабутню акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

Волинь: рятувальники провели для дошкільнят незабутню акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

12.02.16 11:08 0 694
11 лютого працівники Володимир-Волинського міськрайвідділу Управління ДСНС України у Волинській області провели навчально-пізнавальне заняття для вихованців місцевого дитсадка «Дзвіночок». Захід відбувся у рамках акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

У теоретичній частині заняття рятувальники у доступній для дитячого сприйняття формі розповіли про основні причини пожеж. Малюки довідалися, що вогонь зазвичай виходить з-під контролю через звичайну необережність. Рятувальники наголосили, що дітям категорично заборонено гратися сірниками, запальничками, вмикати побутові електроприлади тощо. Вони детально розповіли дошкільнятам, як діяти у випадку пожежі. Особливо акцентували увагу малюків на тому, що під час пожежі неприпустимо ховатися у приміщенні, а необхідно якнайшвидше звідтіля вибиратися, кликати на допомогу дорослих та викликати рятувальників за номером «101».

Щоб на власні очі побачити, як відбувається приборкання пожежі, співробітники ДСНС запросили дітей та вихователів на подвір’я, де на них уже очікував бойовий розрахунок вогнеборців.

З перших хвилин діти юрбою оточили бійців ДСНС, розглядаючи бойове спорядження та спеціальну пожежно-рятувальну техніку. Справжню лавину позитивних емоцій викликало приборкання імітованої пожежі, тип паче, що діти, вишикувавшись ланцюгом, допомагали пожежникам подавати воду на гасіння.

На завершення цікавого дійства малюки запевнили, що будуть дотримуватися правил безпеки. А педагоги запросили рятувальників у майбутньому знову долучатися до навчально-виховних заходів, оскільки саме у процесі такого невимушеного та цікавого спілкування діти найкраще завоюють основні навики безпечної поведінки.

Більше фото - у рубриці "Медіа-сервіс" http://www.volyn.mns.gov.ua/gallery/21.html

УДСНС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Службовці Ужгородської ...
Наступна новина: Валерій Коровій: «Ми ...

КОМЕНТАРІ