В Івано-Франківській області рятувальники провели семінар з представниками єпархій Галицького і Рогатинського районів

В Івано-Франківській області рятувальники провели семінар з представниками єпархій Галицького і Рогатинського районів

12.02.16 14:43 0 630
В Івано-Франківській духовній семінарії відбулася семінар працівників У ДСНС в області з старшими братчиками церковних єпархій Галицького і Рогатинського районів на тему дотримання правил пожежної безпеки у культових спорудах, а також при виявленні вибухонебезпечних предметів. Головний інспектор Івано-Франківського МВ У ДСНС в області Юрій Мякаєв розповів присутнім про основні причини пожеж загалом на території області і зокрема – у церковних храмах, акцентував їх увагу на тому, що в більшості випадків причинами таких пожеж являється людський фактор, або коротке замикання електромережі. З огляду на те, що на території Прикарпаття багато церков є пам’ятками архітектури, то пожежі в них приносять не тільки матеріальні, а й культурні втрати.

Також представникам церков було продемонстровано, як правильно користуватися вогнегасником, який має бути у кожній храмовій споруді.

Присутні також дізналися, як правильно діяти у випадку знаходження вибухонебезпечних предметів, яких ще достатньо залишається на території області і на які можна випадково натрапити.

Такі семінари будуть проведені у всіх районах Прикарпаття, І, без сумніву, такі безпосередні зустрічі з рятувальниками, підвищують рівень відповідальності представників єпархій, вчать ретельно дотримуватися правил безпечної поведінки, і вони, в свою чергу, доносять це до до вірян.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: у 2015 році ...
Наступна новина: В Житомирській області під ...

КОМЕНТАРІ