Прокуратура перевела до Чернівців справи проти бійців 51-ї бригади – адвокат

Прокуратура перевела до Чернівців справи проти бійців 51-ї бригади – адвокат

12.02.16 15:14 0 565
Військова прокуратура Луцького гарнізону передала значну частину матеріалів проваджень щодо військових колишньої 51-ї окремої механізованої бригади у Чернівці. Про це Радіо Свобода повідомив один з адвокатів, які захищають бійців у суді, Василь Нагорний. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Йдеться про провадження щодо залишення бійцями території України в районі Червонопартизанська та тимчасовий відхід на територію Росії 31 липня 2014 року.

Адвокат повідомив, що багатьом його підзахисним прийшли повістки до суду з військової прокуратури Чернівецького гарнізону.

Захисник обурений таким рішенням, адже багато бійців мають контузії та інші хвороби і проходять лікування за місцем реєстрації та служби.

Адвокат стверджує, що у Чернівцях обвинувачувані будуть позбавлені захисту, волинським правозахисникам буде складно захищати їхні інтереси, відтак військовим доведеться співпрацювати з іншими адвокатами.

У прокуратурі Луцького гарнізону підстави переведення проваджень з'ясувати не вдалося, на телефонні дзвінки Радіо Свобода там не відповідають.

Бійцям інкримінують самовільне залишення військової частини або місця служби.Розгляд судової справи розпочинався у Запоріжжі, однак їхні рідні та адвокати домоглися звільнення військових з-під варти та переведення судового розгляду до Володимир-Волинського – за місцем дислокації 51-ї ОМБР.

Розгляд триває вже півтора роки. Свідки у цьому провадженні перебувають або в зоні АТО, або у Володимир-Волинському – за місцем дислокації 14-ї ОМБР, у яку нині переформатували 51-у бригаду. Окремі бійці визнали свою вину, були засуджені умовно та амністовані.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рятувальники ДСНС ...
Наступна новина: Кращі вінницькі ...

КОМЕНТАРІ