18 редакторів області взяли участь у Всеукраїнській конференції реформування комунальних ЗМІ

18 редакторів області взяли участь у Всеукраїнській конференції реформування комунальних ЗМІ

13.02.16 14:57 0 578
11 лютого в Інституті журналістики КНУ ім. Т. Г. Шевченка відбулась друга Всеукраїнська конференція «Дорожня карта реформування комунальної преси на 2016 рік: 15 кроків до свободи і незалежності» за участю 160 редакторів комунальних друкованих ЗМІ зі всієї України.

Серед учасників конференції – 18 редакторів районних комунальних газет Житомирської області.

Під час конференції було надано постатейний коментар закону «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», обговорені питання оформлення угод про висвітлення діяльності органів влади, оптимальних форм господарювання реформованих редакцій, заходів державних органів, критерії фінансової підтримки реформованих видань, проекту змін до закону.

Спікери конференції – голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, головний консультант Головного департаменту інформаційної політики АПУ Олександр Бухтатий, президент Асоціації медіа-юристів України та секретар НСЖУ Тетяна Котюжинська – неодноразово наголошували, що роздержавлення комунальної преси вкрай потрібне. При цьому легше буде пережити процес реформування редакціям, які упродовж останніх років отримували від органів влади невелику дотацію або взагалі її не отримували.

Насамкінець редактори обмінялися досвідом щодо перших успіхів і проблем реформування та отримали професійну юридичну відповідь на питання, що їх хвилювали найбільше в покроковому процесі роздержавлення.

Третю Всеукраїнську конференцію «Дорожня карта реформування комунальної преси на 2016 рік: 15 кроків до свободи і незалежності» організатори запланували на квітень-травень 2016 року.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Чернігівська область: ...

КОМЕНТАРІ