У Житомирі СБУ затримала пожежного інспектора-вимагача

У Житомирі СБУ затримала пожежного інспектора-вимагача

13.02.16 14:00 0 609
Співробітники Управління СБУ в Житомирській області спільно з прокуратурою, Національною поліцією та внутрішньою безпекою ДСНС затримали головного інспектора Житомирського міськвідділу Державної служби з надзвичайних ситуацій, який систематично вимагав гроші за уникнення підприємцями відповідальності через порушення вимог пожежної безпеки. Про це повідомляє прес-група УСБ України в Житомирській області.

Старший лейтенант служби цивільного захисту під час проведення перевірок змушував комерсантів платити йому «відступне» за нереагування на виявлені порушення. Здирник встановив фіксовану суму винагороди – 10 відсотків від загальної вартості робіт та послуг з усунення недоліків (їх вартість коливалася від 10 до 150 тисяч гривень).

При цьому данина передавалася не особисто пожежному інспектору, а перераховувалася на рахунки підконтрольних йому підприємств. Лише потім гроші передавалися здирнику «довіреною» особою.

12 лютого співробітники Управління СБ України в Житомирській області та прокуратури затримали пожежника одразу після одержання ним частини із обумовлених 10 тисяч хабара.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення інших фактів вимагання грошей зловмисником.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ