В Житомирській області рятувальники навчають мешканців сільської місцевості правилам безпеки життєдіяльності

В Житомирській області рятувальники навчають мешканців сільської місцевості правилам безпеки життєдіяльності

13.02.16 16:57 0 546
З метою запобігання виникненню пожеж, а також загибелі та травмуванню людей на них 11 лютого рятувальники Черняхівщини провели профілактичне відпрацювання Черняхівської селищної ради смт Черняхів.

Цього року в Черняхівському районі на пожежі у приватному житловому будинку загинув чоловік, 1952 року народження. Ймовірною причиною трагічної події стало паління у ліжку. Тому перевіряючи почали проходити по домівках родин, які викликають увагу. У цю категорію потрапили багатодітні сім’ї, самотні пенсіонери, неблагонадійні особи.

Загалом рейдова група відвідала близько 40-ка родин. З’ясувалося, що у них питання забезпечення пожежної безпеки помешкань стоять далеко не на першому місті. Нажаль, але проблемні питання із року в рік залишаються ті самі: тріщини в кам’яній кладці пічного опалення, відсутність протипожежної розділки в місцях проходу димаря через дерев’яні конструкції стелі та металевого листка біля топкового отвору, зберігання горючих матеріалів впритул до груби тощо. Рятувальники провели з населенням бесіди стосовно дотримання правил пожежної безпеки та вручили пам’ятки із застережливою інформацією.

Подібний захід пройшов цього тижня в смт Першотравневе Овруцьокого району. Окрім пожежної безпеки рятувальники доводили до громадян інформацію щодо алгоритму дій при виявленні невідомих підозрілих предметів.

Шановні мешканці Житомирщини! Рятувальники вкотре нагадують про необхідність дотримання правил безпеки життєдіяльності. Адже систематично виконуючі елементарні правила пожежної безпеки Ви збережете не лише своє життя, а можливо і життя та здоров’я оточуючих.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ