Житомирщина: за останні 2 доби рятувальниками області знищено 46 одиниць вибухонебезпечних предметів

Житомирщина: за останні 2 доби рятувальниками області знищено 46 одиниць вибухонебезпечних предметів

13.02.16 09:51 0 536
Протягом 11-12 лютого групою піротехнічних робіт Управління ДСНС Житомирщини були проведені роботи по знищенню 46 різноманітних вибухонебезпечних предметів, що були виявлені у трьох районах області.

Так, 09 лютого близько 12:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про виявлення низки підозрілих предметів у лісосмузі, поблизу с. Кам’янка Попільнянського району. Бригада працівників лісового господарства проводила чистку лісу, під час якої і були знайдені ВНП. Фахівці ідентифікували їх як артилерійські снаряди калібром 76 мм у кількості 25 штук часів війни. До прибуття групи піротехнічних робіт місце виявлення ВНП було огороджене та виставлено охорону.

10 лютого близько 11:00 працівник Козятинської машинної станції, що неподалік с. Михайленки Чуднівського району, у лісовій посадці також натрапив на підозрілі металеві предмети, схожі на вибухонебезпечні. Чоловік відразу ж зателефонував до Служби порятунку «101». Фахівці ідентифікували дану знахідку як 13 артилерійських снарядів калібром 45 мм часів минулої війни.

11 лютого близько 08:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про виявлення ВНП у лісосмузі, поблизу с. Царівка Коростишівського району. Чоловік прогулювався з собакою та натрапив на небезпечну знахідку. Він зателефонував правоохоронцям, а ті у свою чергу сповістили про це рятувальників. Предмети були ідентифікували мінометні міни калібром 82 мм часів війни.

Рятувальники Житомирщини вкотре закликають громадян: помітивши вибухонебезпечний предмет або щось зовні схоже на нього – негайно телефонуйте за номером «101»! Не випробовуйте долю – не чіпайте його! В жодному разі не можна розбирати чи розпилювати боєприпаси. Самостійно не переносьте та не перекочуйте їх з місця на місце. Не збирайте та не здавайте такі предмети в металобрухт. Убезпечте від біди себе та своє оточення!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцьк: ліків від ...

КОМЕНТАРІ