Вінниччина приймала Форум роботодавців та підприємців галузі рибного господарства України (+фото)

Вінниччина приймала Форум роботодавців та підприємців галузі рибного господарства України (+фото)

13.02.16 09:37 0 572
12 лютого, за участю першого заступника голови обласної державної адміністрації Андрія Гижка відбувся Форум роботодавців та підприємців галузі рибного господарства України.

У вступному слові до учасників засідання Андрій Гижко зазначив: «Саме наша область стала ініціатором проведення такого форуму,куди запрошені представники 15 областей України,представники центральних органів виконавчої влади, помічники народних депутатів ,науковці, які готові з нами співпрацювати. Змін на рівні області уже недостатньо. Необхідно виходити з ініціативами законодавчих змін. Для прикладу: ми у Вінницькій області докорінно змінили систему оформлення і здачі в оренду водних об'єктів: виключно через прозорий механізм аукціону. Усі послуги надаються виключно через прозорі офіси. Здав пакет документів – комісія розглянула, а через місяць людина отримала відповідне погодження. Цим ми мінімізували контакт чиновника з орендарем для уникнення корупційних проявів (довгий час цей бізнес був непрозорий і тіньовий). Добросовісним орендаторам із досвідом роботи ми готові на пільгових умовах продовжувати оренду».

Посадовець наголосив,що на Вінниччині найбільша кількість водних об'єктів в Україні : «Ми маємо 5 тисяч об'єктів водного дзеркала, кожен з них представляє не тільки економічну цінність, а перш за все – цінність для громади: відпочинок,дозвілля і можливість створити невеличкий бізнес і робочі місця».

Андрій Гижко також зупинився на проблемних питаннях галузі: « Дуже велика різниця між орендною платою за ставки в межах населених пунктів і за їх межами, що призвело до частих відмов орендарів від водних об'єктів, які знаходяться у межах населених пунктів. Тож ми почали разом з науковцями підготовку змін до постанов Кабінету Міністрів України, до наказів Мінприроди та Державного агентства водних ресурсів, тож підсумком сьогоднішнього форуму має стати напрацювання резолюції з практичними рекомендаціями для всієї України».

Учасники форуму із різних регіонів України мали змогу задати наболілі запитання начальнику Управління аквакультури, використання водних біоресурсів та міжнародного співробітництва Державного агентства рибного господарства України Андрію Чукліну, голові Федерації роботодавців та підприємців, рибогосподарської галузі України Василю Коротецькому, начальнику управління водних ресурсів та координації діяльності територіальних органів Держводагенства Ользі Лисюк.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільські виробники ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ