Вінниччина відзначила День вшанування учасників бойових дій на території інших держав (+фото)

Вінниччина відзначила День вшанування учасників бойових дій на території інших держав (+фото)

13.02.16 17:37 0 531
В приміщенні обласної державної адміністрації 12 лютого відбулися урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 27-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з республіки Афганістан.

У заході взяли участь заступник голови – директор Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Ігор Івасюк, голова Вінницької обласної ради Анатолій Олійник, заступник міського голови Сергій Тимощук, голова Вінницької обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані Петро Кирилішин, учасники бойових дій на території інших держав та члени їх родин, військовослужбовці, учасники антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

Пам'ять воїнів-афганців та українців, які загинули внаслідок бойових дій на території інших держав присутні в залі вшанували хвилиною мовчання.

«Ми Вам дякуємо за виконання військового обов'язку та допомогу нашим військовослужбовцям, які переймають Ваш досвід відстоюючи нашу рідну землю воюючи на Сході України» – подякував Ігор Івасюк учасникам бойових дій в Афганістані. «Низько вклоняюся Вам від себе, від депутатів Вінницької обласної ради за проявлену Вами звитягу та мужність» – додав Анатолій Олійник у своєму виступі.

З Вінницької області у республіці Афганістан проходили службу 3193 земляки, з них загинуло 143, у тому числі троє пропали безвісти, 182 – отримали поранення, 116 – каліцтво. «Як би не трактували ті події, але ми, учасники війни в Афганістані, були й залишаємося у пам'яті солдатами, що належно виконали свій військовий обов'язок» – зазначив Петро Кирилішин.

З нагоди свята керівництвом області та міста відзначено 48 учасників бойових дій на території інших держав подяками, почесними грамотами, а також грошовими винагородами.

У рамках урочистостей з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 27-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з республіки Афганістан на 15 лютого запланована піша хода від Музею воїнів-афганців до Центрального парку культури і відпочинку для покладання квітів до пам'ятника воїнам, які загинули в Афганістані та проведення мітингу-реквієму.

на Вінниччині проживає 3600 учасників бойових дій в Афганістані. В області діє мережа громадських організацій, що стоять на сторожі інтересів воїнів-інтернаціоналістів, дбає про належне вшанування пам'яті полеглих, підтримують родини тих, чиї життя відібрала Афганська війна. Пам'ятаймо про мужність й відвагу воїнів-афганців та всіх тих українців, які загинули на чужині.































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ