На Тернопільщині планують відновити спиртову та цукрову галузі

На Тернопільщині планують відновити спиртову та цукрову галузі

13.02.16 16:09 0 580
Розширена нарада з питань підготовки сільськогосподарських підприємств різних форм власності до проведення весняної посівної кампанії та забезпечення підприємств цукрової та спиртової галузей сировиною у 2016 році відбулася 12 лютого у приміщенні ТОДА. У нараді під головуванням очільника Тернопільської обласної державної адміністрації Степана Барни взяли участь голови РДА, голови районних рад, начальники управлінь (відділів) агропромислового розвитку РДА, керівники сільськогосподарських підприємств області, а також керівники спиртових заводів (МПД ДП «Укрспирт») та цукрових заводів в області.

Присутні обговорили актуальні питання щодо відновлення роботи спиртових підприємств та цукрових заводів області та покращення умов щодо закупівлі сировини у сільськогосподарських підприємствах області. А також умови заготівлі цукрової сировини з урожаю 2016 року.

«Ситуація у даній сфері пішла на покращення, почали відновлювати свою роботу спиртзаводи області, — підкреслив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна. — Маю надію, що невдовзі запрацюють й інші підприємства Тернопільщини по виготовленню спирту. Однак для їхнього ефективного функціонування, безумовно, необхідна достатня кількість сировини. Що стосується роботи цукрових заводів, наразі ми ведемо переговори з «Промінвестбанком», що являється основним їхнім кредитором. Та знову ж таки й тут постає питання постачання необхідної кількості сировини».

Про стан підготовки сільськогосподарських підприємств різних форм власності області до проведення комплексу весняно-польових робіт та налагодження співпраці сільськогосподарських і переробних підприємств щодо забезпечення сировиною інформував перший заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Іван Крисак.

«Колись Тернопільщина славилася виробництвом високоякісної цукрової та спиртової продукції, — зазначив Іван Крисак. — Ще до 2010 року на теренах області діяло 11 спиртзаводів. нам усім необхідно визначитися, що ми можемо зробити для відновлення та збереження цих галузей. Адже з усієї колись значної кількості цукрових заводі на працює лише два. На перспективу ми плануємо відновити принаймні ще два цукрові заводи — у Чорткові та Збаражі».

Присутні заслухали інформацію про роботу лабораторій щодо визначення кондиційного насіння ярих зернових культур, стан озимих культур та перспективні сорти ярих зернових культур. Окрім цього, повідомили про шляхи підвищення родючості грунтів, зміни в податковому законодавстві щодо спеціального режиму оподаткування діяльності у сфері сільського господарства. А також про умови кредитування сільськогосподарських підприємств у 2016 році.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Затверджено 16 ...
Наступна новина: Закарпаття: на Хустщині ...

КОМЕНТАРІ