У Зарваниці відкрили виставку ікон учасників Першого Всеукраїнського іконописного пленеру

У Зарваниці відкрили виставку ікон учасників Першого Всеукраїнського іконописного пленеру

13.02.16 09:07 0 657
Радник голови облдержадміністрації Юрій Юрик привітав організаторів Першого Всеукраїнського іконописного пленеру «Вікно у Небо. Зарваниця – 2016» - заслуженого художника України Миколу Шевчука та заслуженого журналіста України Олега Снітовського , учасників пленеру із проведенням в області такої високодуховної мистецької акції.

«Уперше чудотворне місце, відоме у всьому світі, наша Зарваниця зібрала іконописців з усієї України. Дванадцятеро високопрофесійних майстрів створюють тут ікони, які дорогі кожному мешканцю краю. Серед них – чудотворні ікони Зарваницької, Теребовлянської, Ланівецької Богородиць. Іконописці працюють також над образами святих, яким вклоняється християнський світ, створюють й сюжетні ікони на біблійну тематику, - наголосив Юрій Юрик. - Ікона — це більше, ніж мистецтво. Від ікон люди завжди чекали чуда, їм поклонялися, на них молилися. І чим вищою була майстерність художника, чим талановитішим і натхненнішим був його пензель, тим глибший естетичний вплив мали ікони. Цю незвичайну особливість іконопису і втілюють митці, що працюють у Зарваниці. Символічно, що серед них - представники Луганщини, Харківщини, Києва, Прикарпаття, Волині, Тернопільщини. Чудотворний образ Зарваницької Божої Матері поєднав усю Україну».

Радник голова ОДА підкреслив, що "важливо, що окрім великих, виносних ікон митці пишуть маленькі образки для захисників Вітчизни, які носитимуть ці іконки біля серця, у нагрудній кишені армійської куртки. Нині тут, у духовному серці Тернопілля, в іконах, котрі творять митці, наше минуле, сучасне, майбутнє зливається в одне ціле".

"Вірю, що це допоможе кожному, хто молитиметься перед іконами, написаними у Зарваниці, глибше збагнути те духовне підґрунтя, на яке ми спираємося у своєму прагненні до духовного відродження і утвердження незалежної української держави", - акцентував увагу Юрій Юрик.

Також у головному соборі Марійського Зарваницького духовного центру відбулося освячення та урочисте відкриття виставки ікон учасників Першого Всеукраїнського іконописного пленеру «Вікно у Небо. Зарваниця-2016».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сергія Надала обрано ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ