Тернопільські виробники вивчають європейські стандарти продукції

Тернопільські виробники вивчають європейські стандарти продукції

13.02.16 09:28 0 544
Вимоги ринку Європейського союзу пояснили підприємцям Тернопільщини спеціалісти Інституту економічних досліджень та політичних консультацій під час семінару «Торгівля з ЄС: особливості технічного регулювання та сертифікації» 12 лютого. Захід провели за ініціативи департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва облдержадміністрації та за фінансової підтримки Європейського Союзу.

У ході семінару представили проект «Діалог щодо сприяння торгівлі», роз'яснили основні положення угоди з ЄС про ЗВТ, європейський підхід до безпеки і якості продукції, а також зробили короткий огляд Угоди СОТ (Світової організації торгівлі) про спрощення процедур торгівлі.

«Тернопільщина перебуває на шляху виходу на ринки ЄС, - зазначила директор департаменту економічного розвитку ОДА Галина Воляник. – Ми повинні розуміти, що отримаємо спрощені процедури тільки у разі виконання вимог щодо якості. Такі навчання для виробників стануть ключем до європейських стандартів».

Загальні обсяги ринку ЄС на становлять 14 трлн доларів. Як наголосив голова Правління Інституту економічних досліджень політичних консультацій Ігор Бураковський, ринок ЄС постійно ставить нові вимоги і вимагає безперервного вдосконалення продукції.

«Виробникам слід підтверджувати показники якості кожної наступної партії товару. Угода про вільну торгівлю має на меті збільшити обсяги торгівлі та ВВП. Імпортні мита будуть знижені або опущені до нульового рівня. У свою чергу потрібно скасувати усі технічні бар'єри в торгівлі та вдосконалити санітарні та фітосанітарні заходи», - зазначив він.

Протокол Угоди Світової організації торгівлі набуде чинності після виконання внутрішньодержавних ратифікаційних процедур. Станом на 30 листопада 2015 року в СОТ було 162 члени, в тому числі Україна. Протокол щодо торгівлі набуде чинності після виконання внутрішньодержавних ратифікаційних процедур 2/3 членів СОТ.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: Вінниччина приймала Форум ...

КОМЕНТАРІ