Представники Бельгійської компанії вивчають можливість відкриття виробництва на Тернопільщині

Представники Бельгійської компанії вивчають можливість відкриття виробництва на Тернопільщині

13.02.16 11:53 0 638
Заступник голови –керівник апарату обласної державної адміністрації Ігор Вонс 11 лютого зустрівся із керівником проектів Бельгійської компанії HIMA (Хіма) Френсісом Фонтейном.

Ігор Вонс наголосив, в області реалізовується прозора та відкрита інвестиційна політика. На теренах краю працюють багато іноземних фірм, реалізовуючи власні та спільні з місцевими підприємствами інвестиційні проекти.

«Одним із пріоритетів обласної державної адміністрації є створення сприятливих умов для інвестиційного клімату, - наголосив Ігор Вонс. - В межах повноважень, визначених законом, ми будемо максимально сприяти компанії в реалізації даного проекту. Ми відкриті до співпраці з бізнесом, завжди готові надати консультації з різних питань».

Відтак Ігор Вонс поінформував, що станом на 1 жовтня 2015 року загальна сума прямих бельгійських інвестицій, що надійшли в економіку області, склала 2,8 млн. дол. США. В області працює 4 підприємства з бельгійським капіталом: ТОВ «ШРЕДЕР», «НОЛІМ ЛТД», ТОВ «Єврофарм», ТОВ «БМЦ».

Обсяги зовнішньоторгівельного обороту товарами підприємствами та організацій області з Бельгією за січень – листопад 2015 року склали 6,7 млн. дол. США, що становить 1,2% від ЗТО області.

Під час зустрічі її учасники обговорили можливість реалізації спільного інвестиційного проекту на на Тернопільщині у 2016 році, який передбачає відкриття виробництва та створення нових робочих місць.

Довідково: HIMA (Хіма) - Бельгійська компанія, яка займається виробництвом м'яких меблів (софа), була заснована як сімейна компанія в 70-х роках минулого століття. Основна фабрика знаходиться в Бельгії. Реалізація продукції здійснюється переважно в Західній Європі через власні брендові магазини в Бельгії та Франції, та через торгові мережі по всій Європі.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі підняли ...
Наступна новина: Вінниччина визначає ...

КОМЕНТАРІ